Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Aallon tasaiset hypyt jatkuvat, Engelbergissä 15. - Suomen joukkue kasvaa maailmancupissa kolmeen

Aallon tasaiset hypyt jatkuvat, Engelbergissä 15. - Suomen joukkue kasvaa maailmancupissa kolmeen

 

Kykkänen pisteille maailmancupissa ja Rautionaho Continental Cupissa

Antti Aalto jatkoi tasaisia otteitaan Sveitsin Engelbergin mäkikilpailussa. Aalto hyppäsi 15:nneksi ja vahvisti asemiaan maailmancupissa. 

Antti Aalto piti jälleen tasonsa kahden viikon kilpailutauon jälkeen ja hyppäsi Engelbergin viikonlopun ensimmäisessä kilpailussa 15:nneksi. Aallon hypyt kantoivat 126,5 ja 135 metriä. 

"Tänään oli ihan kelpo kisa. Harjoituksissa en päässyt ihan omalle tasolle, sikäli olen tyytyväinen tuohon kilpailuun, että pystyin parantamaan harjoituksista", kertoi Aalto. 

Vaikka mäkeen "sisälle pääsy" vaati useamman hypyn, ei Aalto näe mäessä erikoisuuksia. 

"Samaan muottiin on rakennettu kuin kaikki muutkin mäet", kuittasi Aalto. 

Aalto keräsi kilpailussa 278,4 pistettä, kun ensimmäiseen maailmancupin voittoonsa hypännyt Saksan Karl Geiger kokosi 302 pistettä. Aalto jatkaa maailmancupissa 13:ntena 114 pisteellään.

Suomen joukkueen urheilijakiintiö nousee maailmancupin toiselle periodille kolmeen urheilijaan. Niin sanotun perusquotan ollessa kaksi urheilijaa, takaa Aallon nousu maailmanrankingissä 55 parhaan joukkoon Suomelle yhden lisäpaikan. Seuraava periodi alkaa Keski-Euroopan mäkiviikolta ennen vuoden vaihdetta. 

Maailmancup jatkuu sunnuntaina klo 13:45 toisen osakilpailun karsinnalla. Aallon lisäksi kilpailussa on mukana Jarkko Määttä. 

Julia Kykkänen maailmancupin pisteille Premanonissa

Naisten mäkihypyn maailmancup jatkui tänään Ranskan Premanonissa. Eilisestä karsinnasta kilpailuun hyppäsi Julia Kykkänen, Julia Tervahartiala karsiutui kilpailusta. 

Julia Kykkänen hyppäsi ensimmäisellä kilpailukierroksella 75,5 metrin hypyllään sijalle 30, mutta paransi hyppyään toiselle kierrokselle ja sijoittui lopulta sijalle 27.

- Pistetili avattu. Ensimmäinen hyppy ei ollut ihan sellainen, kuin olisi voinut olla. Se jäi vähän voimattomaksi. Toisella kierroksella, kun vähän rentoutui, niin alkoi toimimaan normaalisti, kommentoi Kykkänen.

- Kauden ensimmäiset pisteet ovat tietenkin positiivinen asia, mutta vieläkin kilpailuhyppäämisen kanssa oli haasteita. Ensimmäinen kilpailuveto oli aika jäykkä ja paljon ylimääräistä puristusta. Toisella kierroksella hyppääminen oli ihan erilaista. Sellaista, kun harjoituksissa on ollut viime aikoina. Toivotaan, että Julia saisi tuosta kiinni ja rutkasti lisää itseluottamusta, kommentoi valmentaja Toni Nieminen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle