Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Krista Pärmäkoski nousi palkintopallille Davosissa - Nousujohteinen hiihto toi kolmannen sijan

Krista Pärmäkoski nousi palkintopallille Davosissa - Nousujohteinen hiihto toi kolmannen sijan

 

Krista Pärmäkoski hiihti vahvan kilpailun jälleen Sveitsin Davosissa ja nousi ensimmäistä kertaa palkintopallille henkilökohtaisella matkalla tällä kaudella. Ero voittaneeseen Norjan Therese Johaugiin oli 19.2 sekuntia.

"Vähän takkuisesti lähti kisa liikkeelle tänään, oikeestaan eka kolme kilsaa oli tosi vaikeeta. Kun kuulin, että ihan taistelussa ollaan podiumista, niin sitten tokalle ringille lähteissä lähti kroppa toimii", kertoi Pärmäkoski.

Lauantain kilpailun jälkeinen itseluottamus löytyi Pärmäkosken hiihtoon, vaikka kroppa olikin väsynyt. Joulun ajan lepotauko kotona ennen Tour de Skitä tulee tarpeeseen.

"Eilisen jälkeen kroppa oli jonkin väsynyt. Nyt on kiva lähteä kotiin vähän palautteleen, kaipaa vähän lepoa, että jaksaa taas tahkota Tourilla kisoja."

Riitta-Liisa Roponen, 15:s, ja Susanna Saapunki, 21:s, hiihtivät myös maailmancupin pisteille. Beitostölenissä sairastellut Saapunki oli tyytyväinen perushiihtoonsa.

"Tänään oli aika tasainen hiihto, tuntui, että oli koko ajan omassa hallinnassa tekeminen. Ehkä loppu ei tullut niin hyvin, kuin olisin halunnut, että siinä on vielä petrattavaa. Viimeisillä kilometreillä on vaan muut tulleet laskuissa kovempaa, mutta sitä pitää reenata edelleen", mietti hiihtoonsa tyytyväinen Saapunki.

Eveliina Piippo oli 32:s ja Katri Lylynperä 47:s.

Miesten kilpailussa Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena 13:s. Tulos oli Niskaselle hyvä vapaalla hiihtotavalla.

- Selkeästi parempi onnistuminen kuin viime viikonloppuna vapaalla. Oli oikea ratkaisu lähteä tänne hiihtämään, totesi Niskanen.

Niskanen aloitti kilpailun kovaa, mutta vauhti hieman hyytyi loppua kohden.

- Puolimatkaan tuli mukavasti. Kympissä alkoi tuntua, että on hiihtänyt pikkuisen liian lujaa, loppu ei tullut enää niin hyvin. Vapaassa on se ero vielä perinteiseen, ettei pysty hiihtämään sellaisen tietyn rajan yli, kertasi Niskanen.

Maailmancupin pisteille hiihtivät myös Perttu Hyvärinen (21:s) ja Matti Heikkinen (24:s).

Lari Lehtonen oli kilpailun 32:s, Ristomatti Hakola 63:s ja Antti Ojansivu 73:s.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle