Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pidä silmällä näitä Huuhkaja-pelaajia vuonna 2019

Pidä silmällä näitä Huuhkaja-pelaajia vuonna 2019

 

Vuosi 2018 oli Suomen maajoukkueen kannalta erittäin onnistunut. Syksyllä pelatut ensimmäisen Nations League -ottelut päättyivät lohkovoittoon Kreikkaa, Unkaria ja Viroa vastaan. Tuleva vuosi pitää puolestaan sisällään tiukat EM-karsinnat, joissa vastaan asettuvat Italia ja Bosnia-Hertsegovina. Toiveissa siintää lopputurnausottelut kesällä 2020, jolloin myös Huuhkajat nähdään toivottavasti ensi kertaa tositoimissa arvokisaviheriöillä. Unibet listasi aiemmin kesällä jalkapallon pelipaidat MM-kisoista, joiden jatkoksi myös Suomen sinivalkoiset värit sopisivat mitä mainioimmalla tavalla. 

Menneissä karsinnoissa Huuhkajia kannattelivat muun muassa Teemu Pukki, Paulus Arajuuri, Glen Kamara ja Pyry Soiri. Jotta Suomi kuitenkin nähtäisiin seuraavissa EM-kisoissa, tarvitaan nykyisen joukkueen lisäksi variaatiota myös sen ulkopuolelta. Pidä näitä pelaajia silmällä vuonna 2019.

Roman Eremenko 

Kaksi vuotta pelikiellon vuoksi kenttien ulkopuolella ollut Roman Eremenko on tehnyt syksyn aikana hiljaa paluuta pelikentille Moskovan Spartakin riveissä. Peliesitykset eivät kuitenkaan ole menneet nappiin ja siirto uuteen seuraan saattaa olla tiedossa vuoden 2019 aikana. Pelikäsitykseltään Roma on aivan omaa luokkaansa, mutta puuttuva pelituntuma vaatii vielä työntekoa. Huippukuntoinen Eremenko otettaisiin kuitenkin erittäin lämpimästi vastaan maajoukkueessa, jos pelaaja itse haluaa vielä Suomea edustaa kansainvälisissä otteluissa. 

Joel Pohjanpalo 

Pohjanpalon ura Leverkusenissa on ollut yhtä tervanjuomista. Huippusuorituksia ei ole palkittu kunnon peliajalla ja tämän lisäksi loukkaantumiset ovat vaivanneet helsinkiläishyökkääjää tasaiseen tahtiin – viimeisimpänä miestä on pitänyt poissa kentiltä mystinen jalkavaiva. Kunnossa ollessaan Pohjanpalo tarjoaisi kuitenkin erinomaisen vaihtoehdon hyökkäykseen Jasse Tuomisen tilalle, sillä mies pystyy suojaamaan palloa ja jakamaan sitä eteenpäin BATE-kärjen tavoin. 

Fredrik Jensen

Porvoosta ponnistanut Fredrik Jensen voisi vielä ikänsä puolesta pelata tulevat alle 21-vuotiaiden karsinnat, mutta Augsburgia edustava kärkipelaaja kuuluu ehdottomasti miesten maajoukkuerinkiin. Pohjanpalon tapaan myös Jensenin syyskausi on ollut rikkonainen loukkaantumisen vuoksi, eikä murtautuminen uuden seuran avauskokoonpanoon ole vielä onnistunut. Vasta 20-vuotias peluri pystyy kuitenkin pelaamaan sekä kärjessä, kymppipaikalla kuin laidallakin ja tulee varmasti saamaan enemmän peliaikaa myös Saksassa. Tarjoaa monipuolisuutensa puolesta vaihtoehtoja useammalle eri paikalle myös maajoukkueessa. 

Aapo Halme

Jensenin tapaan myös Aapo Halme voisi viettää tulevat karsinnat Pikkuhuuhkajissa, mutta lähes kaksimetrinen helsinkiläistoppari on lähellä myös miesten maajoukkueeseen murtautumista. Vahvasti peliä tekevä puolustaja on tehnyt syksyn aikana nousua Marcelo Bielsan luotsaaman Leedsin kokoonpanoon ja esitykset ovat olleet lupaavia. Huuhkajissa Paulus Arajuuri ja Joona Toivio pelasivat vakuuttavat Nations League -karsinnat ja näiden takana odottaa myös Italiassa luutiva Sauli Väisänen. Loukkaantumisten sattuessa on Halme kuitenkin lähellä pelipaikkaa miesten maajoukkueessa.

Leo Väisänen & Richard Jensen

Pikkuhuuhkajien aiempien EM-karsintojen vakiotopparit eivät voi enää ikänsä puolesta pelata nuorten maajoukkueessa, joten luvassa voi olla siirtyminen miesten maajoukkuerinkiin. Molemmat pelaajat mittelevät tätä nykyä Hollannin toisiksi korkeimmalla sarjatasolla ja tahkoavat avauksessa illasta toiseen. Vaikka sarjataso ei vielä itsessään päätä huimaa, ovat molemmat nuorukaiset erittäin kehityskelpoisia puolustajia, jotka pystyvät tarvittaessa hyppäämään myös Huuhkajien rinkiin. 

Bubbling under: Pikkuhuuhkajat

Nuorilla pelaajilla kehitysharppaukset voivat käydä todella nopeasti ja Pikkuhuuhkajista saattaa nousta uusia tekijöitä myös pikaiseen tahtiin. 

Puolustuksessa RoPS:n Juho Hyvärinen pelasi erinomaisen kauden ja maajoukkueen laitapakkitilanteen ollessa vähintäänkin kapea, voi oikean pakin tonttia pitävä Hyvärinen haastaa Jukka Raitalan avauskokoonpanon paikasta. 

Keskikentän pohjapelaajista Kaan Kairinen ja Lucas Lingman ovat molemmat pallovarmoja pelaajia, jotka pystyvät avaamaan syvyydestä käsin avaamaan peliä nopeille laitureille. Nuorempaa polvea edustavat Abukar Mohamed ja Jaakko Oksanen, jotka keräävät kokemusta Laziossa ja Brentfordissa. Molemmat tarvitsevat kuitenkin enemmän kokemusta miesten peleistä ennen nousua maajoukkueeseen.

Markku Kanervan alaisuudessa Huuhkajat ovat hyödyntäneet nopeita laitureita, joita kasvaa myös Pikkuhuukajissa. Mikael Soisalo on kellottanut jatkuvasti enemmän minuutteja Belgiassa ja Lassi Lappalaisella on takana erinomainen kausi Rovaniemellä. Timo Stavitskin lupaavasti alkanut ulkomaanura on kuihtunut viime kuukausina, mutta siirto oikeaan seuraan voi nostaa pikakiiturin osakkeita myös Riven silmissä. 

Hyökkäyspäässä Dundeessa pelaava Benjamin Källman on väkivahva vääntäjä, mutta tarvitsee enemmän osumia noustakseen haastamaan nykyisiä kärkipelaajia. Marcus Forss oli tekemässä komeettamaista esiintuloa Brentfordissa, mutta loukkaantuminen on häirinnyt lopullista murtautumista. Kunnossa ollessaan Forss voi kuitenkin päästä pelaamaan isoja minuutteja sarjassa, jossa Teemu Pukki on dominoinut totaalisesti syyskauden ajan.


Takaisin edelliselle sivulle