Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nella Korpio pujotteli tuplavoittoon ja uransa parhaimmille FIS-pisteille Ranskan Vaujanyssa

Nella Korpio pujotteli tuplavoittoon ja uransa parhaimmille FIS-pisteille Ranskan Vaujanyssa

 

Nella Korpio pujotteli ylivoimaiseen voittoon peräkkäisinä päivinä FIS-kilpailuissa Ranskan Vaujanyssa 17.-18.12. Kilpailussa jaettiin palkintojen lisäksi harvinaisen kovatasoiset FIS-pisteet, jotka olivat Korpiolle uransa parhaat.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä kärkiajaksi Korpio tahditti 1:28.72,  jättäen eroa toiseksi tulleeseen Ranskan Johanna Boeuffiin huimat 2.41 sekuntia ja näin ollen lunasti kilpailusta 9.00 FIS-pistettä. Myös Erika Pykäläinen oli upeasti kilpailun neljäntenä. Toisena kilpailupäivänä Korpion kärkiaikaa 1:30.92, lähimmäksi ylsi isäntämaan Nastasia Noens 0.82 sekunnin erolla Korpiosta. FIS-pisteitä toisen päivän kilpailusta jaettiin 9.89 pistettä.

 - Kilpailussa oli mukana muutama hyvin matalat FIS-pisteet omaavaa laskijaa, joiden myötä kisasta annetut pisteet olivat erityisen alhaiset FIS-kilpailuksi. Myös iso aikaero muihin alensi pisteitä, sanoo Korpio.

Korpio on löytänyt alkukauden aikana hyvän kisavireen ja laskemiseen oikean tuntuman, mutta tunnistaa edelleen ne kohdat, jotka vaativat vielä tiukkaa tekemistä. Korpio myöntää, että voitot tuntuivat hyvältä, ja antoivat varmuutta kauden seuraaviin koitoksiin.
 
- Ensimmäinen päivä oli oikea hyvän mielen kilpailu. Lasku tuntui helpolta ja rytmi osui hyvin uraan heti alusta lähtien toisellakin kierroksella. Toinen kisapäivä olikin haasteellisempi, eikä lasku tahtonut osua millään rytmiin ja sähellystä riitti. Tuntui kuitenkin erityisen hyvältä, että pystyin silläkin voittamaan, naurahtaa Korpio.

Korpion mukaan, harvoin on niitä laskupäiviä tai kilpailusuorituksia, että laskeminen tuntuisi kokoajan hyvältä. Tärkeimpänä oppina Korpio jälleen todisti FIS-kisoissa itselleen, ettei laskun tarvitse olla aina omasta mielestä täydellinen, etteikö se riittäisi voittoon.
 
- Harvoin on niitä päiviä, että lasku tuntuisi kokoajan hyvältä ja helpolta. Tärkeintä on saada pienennettyä aikaeroa hyvän ja huonon päivän välillä. Tällä hetkellä on hyvä tunne, kun tulokset ovat nousujohteisia, mutta samaan aikaan tiedän tarkalleen miten voin mennä lujempaa. Näissäkin kisoissa molemmilta päiviltä tiedostin, mihin jäi varaa parantaa, vaikka laskeminen tuntuikin hyvältä, sanoo Korpio. 

Ennen ansaittua joululomaa Nella Korpio ja Erika Pykäläinen starttaavat vielä Ranskan Courchlevelissä naisten suurpujottelun ja pujottelun maailmancupissa 21.-22.12. Korpio on tyytyväinen, että saa kokemusta Eurooppa cupin ja FIS-kilpailuiden lisäksi maailmancupeista. Ne tuovat kovia kisastartteja ja mahdollisuuden ottaa kauan odotettuja maailmancupin pisteitä ja antavat parasta kokemusta nuorelle alppihiihtäjälle. Korpio starttaa pujottelun osakilpailussa ja Pykäläinen nähdään suurpujottelun lähtöviiksellä.
 
- Courchevelin pujottelussa pyritään ehdottomasti laskemaan pisteille, mutta pitää muistaa että vielä niitä pisteitä ei ole saatuna, joten lähtökohta on, että pisteille laskeminen täällä vaatii onnistumisen. Juuri nyt olen tyytyväinen, että pääsen maailmancupiin ensimmäistä kertaa muualle kuin Leville taistelemaan parhaita vastaan ja toivottavasti saan itsestäni irti suorituksen joka vastaa tavoitteita, summaa Korpio.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle