Maailmancup-pistetili auki - Nella Korpio upeasti 23:s naisten pujottelussa

Maailmancup-pistetili auki – Nella Korpio upeasti 23:s naisten pujottelussa

Nella Korpio täräytti oikean jouluyllätyksen maailmancupin pujottelun osakilpailussa Ranskan Courchevelissä.

Alkuviikolla Ranskan FIS-kilpailuissa ylivoimaiseen voittoon laskenut alppihiihtäjätär piti yllä loistavaa kisavirettään myös tänään ja otti uransa ensimmäiset maailmancup-pisteet. Ensimmäisellä kierroksella Korpio sijoittui 26:nneksi ja sinetöi laskullaan paikan toiselle kierrokselle. Toisen kierroksen päätteeksi tulostauluun kirjattiin 3.94 sekuntia eroa kärkeen ja näin ollen Korpio sijoittui sijalle 23. Edellisen kerran suomalaisnaisia on nähty maailmancup-pisteillä Tanja Poutiaisen (Tanja Poutiainen-Rinne) myötä vuonna 2014.

- Ensimmäisellä kierroksella työnsin niin paljon kuin pystyin ja olin vähän yllättynyt, että se riitti toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella yritin hyödyntää puhdasta rataa, mutta jossain kohtaa alkoi lasku mennä kepin alle ja hoin vaan itselleni laskun aikana että ”PIDÄ PIDÄ”. Kaikesta huolimatta olo on onnellinen ensimmäisistä maailmancup-pisteistä, ja oli niitä jo aikakin tulla myös meille Suomeen, iloitsi Korpio.

Kilpailun voittoon laski USA:n Mikaela Shiffrin ajassa 1:36.72, toiseksi Puolan Petra Vlhova (+0.29) ja kolmanneksi Ruotsin Frida Hansdotter (+0.37).