Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kokkonen ja Kouki Mestaruusliigan joulukuun pelaajat

Kokkonen ja Kouki Mestaruusliigan joulukuun pelaajat

 

Hämeenlinnan Lentopallokerhon Suvi Kokkonen ja Hurrikaani-Loimaan Eemeli Kouki on valittu lentopallon Mestaruusliigan joulukuun pelaajiksi. Molemmille valinta kuukauden pelaajaksi oli uran ensimmäinen ja molemmat ovat pelipaikaltaan yleispelaajia.

Naisten liigassa pelattiin joulukuussa vain 14 peliä. Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti molemmat ottelunsa ja 18-vuotias Suvi Kokkonen teki peleihin keskimäärin 22,0 pistettä plusmiinustilaston näyttäessä +15,5. Lukemat ovat kolme ja neljäeräiseen peliin mainiot. Muutenkin kuukausi oli Kokkoselle mainio hänen onnistuttua Mestarien liigan ottelussa Eczcibasia vastaan sekä johdettua joukkueensa Suomen Cupin tammikuiseen finaaliin.

27-vuotias Eemeli Kouki pelasi joulukuun aikana neljä täyttä liigapeliä tehden 15,0 pistettä ottelua kohden erinomaisella plusmiinusteholla +12,8. Lisäksi hyökkäysprosentti oli reilut 50, torjuntoja tuli yhdeksän ja ässäsyöttöjä 13. Kahteen viimeiseen peliin Ettaa sekä Loimua vastaan Kouki teki keskiarvoiksi peräti 26,5 / +23,0.

Hurrikaani voitti neljä kuukauden viidestä ottelustaan ja eteni lisäksi kuukauden kruunuksi Suomen Cupin välierään. Cupottelussa toki Koukin upea kuukausi sai todella ikävän lopun miehen loukkaannuttua. Koukin joulukuu päättyikin lopulta nilkkaleikkaukseen perjantaina ja edessä on pitkä toipumisjakso.

Miesten liigatähdistöön joulukuussa valittiin Koukin lisäksi VaLePa-kaksikko Mikko Esko - Urpo Sivula passari-hakkuri -akseliksi, toiseksi yleispelaajaksi Team Lakkapään Peetu Mäkinen, keskipelaajiksi Hurrikaanin Matti Oivanen ja paikkansa viime kuukaudesta uusinut Raision Loimun Pablo Guzman sekä liberoksi Savo Volleyn Taichi Kawaguchi. Eskolle valinta oli uran 13:s ja Oivaselle 12:s.

Naisten tähdistössä nähdään neljä sarjakärki LP Viestin, kaksi sarjakakkosen Hämeenlinnan ja yksi Pölkky Kuusamon pelaaja. Salolaisista libero Hillaelina Hämäläinen sai jo 27:nnen tähdistövalintansa, passari Viktoriia Tuchashvilikin jo 13:nnen. Yleispelajien paikat ottivat Kokkonen ja Lena Prokopenko, keskipelaajiksi valittiin Hämeenlinnan Mara Green ja Pölkyn Mia Swanegan (ensikertalainen) ja hakkuriksi Kertu Laak.

Naisten joulukuun 2018 liigatähdistö
Viktoriia Tuchashvili, LP Viesti (13. valinta tähdistöön)
Mia Swanegan, Pölkky (1)
Mara Green, Hämeenlinnan Lentopallokerho (2)
Suvi Kokkonen, Hämeenlinnan Lentopallokerho (6)
Lena Prokopenko, LP Viesti (4)
Kertu Laak, LP Viesti (6)
Hillaelina Hämäläinen, LP Viesti (27)

Miesten joulukuun 2018 liigatähdistö
Mikko Esko, VaLePa (13. valinta tähdistöön)
Urpo Sivula, VaLePa (6)
Eemeli Kouki, Hurrikaani-Loimaa (4)
Peetu Mäkinen, Team Lakkapää (2)
Matti Oivanen, Hurrikaani-Loimaa (12)
Pablo Guzman, Raision Loimu (2)
Taichi Kawaguchi, Savo Volley (2)

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle