Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Krista Pärmäkoski parhaana suomalaisena viides Oberstdorfissa - neljä suomalaista pistesijoille

Krista Pärmäkoski parhaana suomalaisena viides Oberstdorfissa - neljä suomalaista pistesijoille

 

Tour de Ski jatkui tänään Saksan Oberstdorfissa perinteisen yhteislähtökilpailuilla. Parhaasta sijoituksesta suomalaisittain vastasi Krista Pärmäkoski, joka oli naisten kilpailun viides. Kilpailun voitti Norjan Ingvild Östberg.
 
Kisapäivä alkoi rankalla lumisateella, jota jatkui koko päivän. Haastaavista olosuhteista huolimatta Pärmäkoski sai kisaan toimivan suksen.
 
- Keli oli haastava, hiihdin pitopohjalla ja se kyllä toimi tosi hyvin, ei jossiteltavaa. Ihan hyvä kisa oli tänään ja pääsi tosi ahtaalle, kommentoi Pärmäkoski.
 
Pärmäkoski aloitti kilpailun vahvasti, mutta joutui taipumaan kärjen vauhdille seitsemän kilometrin jälkeen.
 
- Ehkä pieniä taktisia virheitä, olisi pitänyt hiihtää vähän eri latua ylös ja ei ehkä lähteä alussa vetämään keulaan. Piti yrittää rohkeasti hiihtää ja se riitti nyt tuolle sijalle. Kaikkeni annoin ja kropasta irtosi hyvin. En voi jossitella, muut ovat yksinkertaisesti vähän paremmassa kunnossa. Ei keula kaukana mene, mutta podium vielä odottaa, kertoi Pärmäkoski.
 
Tour de Ski jatkuu vielä kolmen osakilpailun verran. Pärmäkoski on kokonaistuloksissa tällä hetkellä viidentenä, puolitoista minuuttia kärjestä. Kolmanteen sijaan matkaa on 19 sekuntia.
 
- Pitää kisa kerrallaan hiihtää ja yrittää saada hyviä suorituksia, totesi Pärmäkoski.
 
Suomalaisnaisista pisteille hiihtivät myös Anne Kyllönen (21.) ja Laura Mononen (24.). Susanna Saapunki keskeytti kilpailun sairastumisen vuoksi.
 
Selkäleikkauksesta nopeaa vauhtia toipunut Anne Kyllönen oli tyytyväinen kauden ensimmäisiin maailmancup-pisteisiinsä. Kyllönen totesi uskoneensa pistevauhtiin ja odotti tämän päivän kaltaista hiihtoa. 
 
- Huolto onnistui hyvin ja mulle löytyi hyvä pitopohjasuksi. Hyvää hiihtoa ja sellaista, mitä on tässä kaivannutkin. Huomenna taas uusi kisa ja uusi päivä, toivotaan että huomennakin pystyy olemaan pistevauhdissa, kommentoi Kyllönen.

Miesten kilpailussa Ristomatti Hakola hiihti sijalle 20. Hakola jäi kärjestä 15,3 sekuntia. Kilpailun voitti Norjan Emil Iversen.
 
Lauri Vuorinen oli kilpailun 37:s. Vuorinen totesi kilpailun olleen parhaimpia distanssikisoja, joita on hiihtänyt. Eroa kärkeen jäi 20,7 sekuntia. 

- Erikoinen kilpailu tänään, suksivalinnalla oli paljon merkitystä. Menin pitopohjasuksilla ja se oli oikea ratkaisu. Oli vaikea pudota pääporukasta pois, mutta oli myös todella vaikea tehdä ohituksia. Vikaan nousuun kaikki peliin mitä irtosi. Varmaan parhaimpia distanssikisoja mitä on hiihtänyt, varsinkin maailmancupissa. Taisi siinä jäädä ihan kovia nimiä myöskin taakse, totesi Vuorinen.
 
Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen jättävät Tour de Skin kesken keskiviikon kilpailun jälkeen. 

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle