Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Skandinavia-cupissa useita maajoukkuehiihtäjiä ja reilut 900 starttia

Skandinavia-cupissa useita maajoukkuehiihtäjiä ja reilut 900 starttia

 

Maastohiihdon Skandinavia-cup tuo vilskettä Vuokatti Sportin maisemiin perjantaista sunnuntaihin, sillä kolmena kilpailupäivänä startteja on ilmoittautuneiden listan perusteella yhteensä 934. Osallistujia on kaikkiaan kahdeksasta eri maasta.

Kilpailuihin yhdeksi tai useammaksi päiväksi on ilmoittautunut myös useita Suomen kärkinimiä Iivo Niskasen johdolla. Yksi mielenkiinnolla viikonvaihdetta odottava on Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärinen, jolle lauantaina hiihdettävä perinteisen 15 kilometriä on viikonlopun pääkisa.

- Vaikea sanoa etukäteen mitä se sijoituksena tai erona kärkeen, mutta tavoitteena on hyvä hiihto, joka voisi olla maailmancupissakin selkeästi pisteillä. Perinteistä pitää saada tämänkin kisan kautta eteenpäin, sen jälkeen Otepään maailmancup tulee seuraavaksi tärkeänä perinteisen kisana. Pertsan 15 on tärkeä matka myös Seefeldissä, keskiviikkoiltaHyvärinen pyörittelee.

Hyvärinen hiihtää myös sunnuntaina vapaan yhteislähdön, mutta perinteiseen on Vuokatissa suurempi panostus. Hyvärinen on hiihtänyt maailmancupissa tällä kaudella vapaalla uransa parhaita tuloksia ja jo kahdesti sijalle 21, mutta perinteisessä on ollut haastetta.

- Perinteinen on ollut tosi vaikeaa, sen kanssa on tehty ja tehdään töitä. Tekniikka on ollut vaikeaa, sillä jalka on ollut hidas juoksemattoman kesän takia. Se vielä vähän näkyy, jalkavaivoista kärsinyt Hyvärinen sanoo.

Davosin maailmancupin jälkeen hän on treenaillut kotimaisemissa Savossa ja hiihtänyt yhden kilpailun. Hän hiihti Pyhäjärvellä kansallisissa 15 kilometrin perinteisen kilpailussa ykköseksi ennen Joni Mäkeä.

- Vapaa on ollut vahvantuntuista ja siihen on tosi vahva itseluottamus. Olen alkukauteeni tosi tyytyväinen, olemme tehneet fiksuja ratkaisuja. Minulla on hyvä tilanne, on rento olla. Pariin vuoteen ei ole tällaista tilannetta ollut, Hyvärinen sanoo iloisena.

Vapaan sprintissä tilanne on suomalaisittain mielenkiintoinen myös Seefeldin MM-kilpailuja ajatellen. Perjantaina moni saakin hyvässä kansainvälisessä kilpailussa tilannekatsausta omasta sprinttivireestään. Yksi heistä on Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä.

- Toivoisin, että olo olisi terävä ja sellainen, että erätkin tulisivat loppuun asti. Muistan, että kun viime vuonna hiihdin täällä, oli aika hapokasta. Toivoisin, että pystyisin nyt hapon kanssa paremmin työstämään. Sijoitustavoitteita en osaa asettaa, Lylynperä sanoo.

Hänen ennakko-odotuksensa arvoituksellisiksi tekee pieni flunssa, joka vaikutti joulun jälkeen viikon ajan. Sitä ennen alkukausi on ollut kokonaisuutena onnistunut, vaikka maailmancupin sprintissä jatkopaikka onkin vielä täpärästi jäänyt tulematta.

- Aika hyvin olen onnistunut alkukauden hiihtämään. Aaltoilua on ollut tuloksissa. Rukalla ja Davosissa sprintissä ei ole ollut isoista asioista kiinni jatkopaikka. Se vähän kaivelee, näillä näkymin kaikki kolme kilpailua hiihtävä Lylynperä sanoo.

Perjantaina hiihdetään sprintti vapaalla (klo 10 alkaen), lauantaina naisten 10 ja miesten 15 kilometriä perinteisellä (klo 10 alkaen) ja sunnuntaina yhteislähdöt vapaalla (naisilla 20 km ja miehillä 30 km). Kilpailut käydään tekniikkarinteen maaston alueella.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle