Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niskanen voitti Skandinavia-cupin 15 kilometriä Vuokatissa, Matintalo kympillä neljäs

Niskanen voitti Skandinavia-cupin 15 kilometriä Vuokatissa, Matintalo kympillä neljäs

 

Suomalaisilla oli hyvä päivä Vuokatin Skandinavia-cupissa perinteisen normaalimatkoilla, sillä Iivo Niskanen ylsi voittoon ja Johanna Matintalo oli neljäs.

Iivo Niskanen palasi harjoitusjakson jälkeen kilpailuihin ja aloitti viikonloppuna voittamalla 15 kilometrin kilpailun 13,4 sekunnin erolla Norjan Mattis Stenshageniin.

- Tiukan harjoitusjakson jälkeen ihan hyvä mittari. Pääsi hiihtämään kovaa vauhtia. Ei ihan metässä olla, mutta aina on hyvä parantaa. Oli jaksamista ihan hyvin, tasaista puurtamista loppuun asti, ei ainakaan taipunut se vauhti, Niskanen sanoi.

Suomalaisista hienosti onnistui myös Perttu Hyvärinen, joka sai perinteisellä toivomansa onnistumisen ja oli kymmenes.

Naisten kilpailussa kolme suomalaista ylsi kymmenen parhaan joukkoon. Johanna Matintalo oli tiukassa palkintokorokesijakamppailussa neljäs, vain 3,8 sekuntia kolmossijasta. Voiton vei Ruotsin Frida Karlsson, jolle Matintalo hävisi 36,7 sekuntia.

- Lähdin odottavilla fiiliksillä. Alkukausi ei ole mennyt ihan odotusten mukaan, on ollut vähän käynnistymisvaikeuksia kisoissa. Yritin lähteä rennon kovalla vauhdilla, että jaksaisin loppuun asti, mutta alku olisi kuitenkin tarpeeksi kova. Sain suhttasaisena vauhdin pidettyä. Vähän harmittaa, että podium-paikka jäi muutaman sekunnin päähän. Oli tämä ainakin yksi askel oikeaan suuntaan vaikeuksien jälkeen, Matintalo sanoi.

Muista suomalaisista kymmenen parhaan joukkoon ylsivät myös Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo. Roponen oli kahdeksas ja Piippo kymmenes.

Skandinavia-cupissa hiihdetään sunnuntaina vapaan yhteislähdöt. Naisilla matkana on 20 kilometriä, miehillä 30 kilometriä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle