Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Piippo kolmas 20 kilometrin yhteislähdössä Vuokatin Skandinavia-cupissa

Piippo kolmas 20 kilometrin yhteislähdössä Vuokatin Skandinavia-cupissa

 

Eveliina Piippo hiihti kolmanneksi ja Emmi Lämsä kuudenneksi 20 kilometrin yhteislähdössä Skandinavia-cupissa Vuokatissa. Miesten 30 kilometrin kilpailussa Lari Lehtonen oli parhaana suomalaisena 15:s. Naisten kilpailun voitti edellispäivän perinteisen kympin tapaan Ruotsin Frida Karlsson. Miesten kilpailun voitti Norjan Mattis Stenshagen.

Karlsson karkasi jo ennen puoliväliä selvällä erolla omille teilleen ja saapui maaliin 1.50,6 ennen kuin Norjan Anne Kjersti Kalvå. Piippo kävi norjalaisen kanssa tiukkaa taistoa kakkossijasta loppuun asti, Kalvå oli 2,6 sekuntia nopeampi. Piipon jälkeen seuraavaksi parhaana suomalaisena oli mainiosti onnistunut Emmi Lämsä, joka oli kuudes.

- Lähdin sillä suunnitelmalla, että koitan kärkiletkassa pysyä. Toiveena oli, että lähdettäisiin pitämään hyvää vauhtia. Alussa oli pieni stressi, kun porukkaa oli niin paljon. Hetken ajattelin, että pitäisikö yrittää lähteä vastaamaan (Fridan vauhtiin), mutta sitten aloin toivoa, että se on oikeasti maailmanluokan vauhtia, kun ero kasvoi. Itse tarviisin vähän lisää reittä ja hauista, alkoi vähän puutua. Eikä kuntokaan vielä ihan huippu ole, Piippo sanoi hymyillen.

Lämsä, 20, tähtää nuorten MM-kisoihin, ja lähti kilpailuun sitä ajatellen suomalaisia tarkkaillen.

- Tuntui, että hiihto parani koko ajan. Kaksi ekaa kiekkaa olivat tosi hankalia. Varsinkin ylämäet tuntuivat tosi hyvältä, nissä kyllä jaksaa. Olen kyllä tyytyväinen, Lämsä sanoi.

Lehtonen hävisi Stenshagenille 51,8 sekuntia.

- Kunnon mukainen veto. Ei mitään ongelmia, mutta puolen matkan jälkeen, kun Iivo (Niskanen) nyppäsi, en pystynyt vastaamaan. Tasaisen tappavaa maaliin, mutta en pystynyt rytmiäkään vaihtamaan, Lehtonen sanoo.

Miesten kilpailussa hyvissä asetelmissa puolivälin paikkeilla vielä ollut Iivo Niskanen keskeytti krampin takia.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle