Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanska nurin 3-0 ja Suomen miehet jälleen EM-kisoihin

Tanska nurin 3-0 ja Suomen miehet jälleen EM-kisoihin

 

Suomen miehet iskivät Tanskan upeasti nurin 3-0 (25-13, 25-13, 25-20) ja varmistivat pääsynsä ensi syyskuun EM-kisoihin. 2510 katsojaa juhli Mikkelin Saimaa Stadiumissa Suomen komeaa esitystä.

Hakkuri Lelu Ojansivu oli Tanskaa vastaan liekeissä ja teki peräti 24 pistettä, joista kuusi ässäsyötöillä. Toiseen erään Ojansivu nakutti seitsemän pisteen putken, jossa oli viisi ässää. Myös toinen konkari Antti Siltala taisteli hienosti 10 pistettä.

Avauserässä Suomi otti jo 6-0-johdon ennen kuin Tanska sai ensimmäisen pisteensä. Erän loppu meni yhtä vakuuttavasti. Samoin toinen erä. Kolmannen erän alussa Tanska sai otteen ja oli parhaimmillaan jo kuuden pisteen johdossa (11-5), mutta Suomi nousi takaa ja tasoitti pisteissä 15-15. Siitä Suomi pikku hiljaa repi eroon ja voittoon.

- On mahtavat fiilikset. Suomalaiselle lentopallolle on huima juttu, että sekä naiset että miehet pelaavat ensi syksynä EM-kisoissa. Mahtava juttu, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo. Suomen miehet pelaavat jo seitsemättä kertaa peräkkäin EM-kisoissa.

- Meillä on hyvät leijasyöttäjät ja me vietiin Tanskaa syöttövastaanottopelissä ihan selkeästi. Kolmannessa erässä hyökkäyspeli vähän tukehtui yhdessä vaiheessa, mutta ei siinäkään mitään kiirettä tullut. Pelattiin vaan pallo kerrallaan.

- Koko tämä tapahtuma, sen energia ja henki olivat mahtava startti tälle vuodelle. Oltiin iloisella ilmeellä ja on helppoa, kun peli kulkee. Kiitos myös niille pelaajille, jotka olivat mukana syksyllä, Sammelvuo totesi.

Kapteeni Eemi Tervaportti pyöritti Suomen hyökkäyspeliä passarina hienosti.

- Peli meni niin kuin pitkin. Tärkeintä mitä etukäteen puhuttiin oli, että syöttö ja vastaanotto täytyy pitää hallinnassa ja se pidettiin. Saatiin myös riittävät hyökkäystehot, Tervaportti sanoi.

- Tietenkin se oli hyvä, että saatiin tehokkaita syöttöputkia heti alkuun kahdessa ensimmäisessä erässä. Viimeisessä erässä kaveritkin pelasivat ihan hyvin, mutta sieltä kuitenkin 5-11-tilanteesta noustiin tasoihin ja siitä ohi. Lelu oli syöttöpaikalla hyvä ja iski myös tehokkaasti. Lelun kanssa on pelattu seitsemän vuotta maajoukkueessa yhdessä, niin ettei se yhteispeli vuoden tauon aikana unohdu.

Vuoden 2019 EM-kisoissa on mukana ensimmäistä kertaa 24 maata ja neljä isäntää. Kisat ovat Ranskassa, Sloveniassa, Belgiassa ja Hollannissa. EM-kisat järjestetään 12.-29.9.2019.

Kaksitoista maata selviytyi suoraan EM-kisoihin ja kaksitoista maata tulee karsintojen kautta.

Isäntäjoukkueiden lisäksi kisoihin pääsivät suoraan edellisten EM-kisojen perusteella Venäjä, Saksa, Serbia, Italia, Bulgaria, Tshekki, Puola ja Turkki.

EM-kisojen lohkoarvonta on Brysselissä 16. tammikuuta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle