Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Urheiluvedonlyönnin nyrkkisäännöt aloittelijalle

Urheiluvedonlyönnin nyrkkisäännöt aloittelijalle

 

Urheiluvedonlyönti on suosittu harrastus, joka nostaa sykkeen korkealle ja voi tehdä samalla pelaajasta rikkaan. Miljoonat pelaajat lyövät vetoa eri urheilulajeista päivittäin ja nykyään sen voi tehdä helposti omalla älypuhelimella missä paikassa tahansa, mistä löytyy netti. Urheiluvedonlyönti on sekä erittäin viihdyttävää, että se voi olla pelaajalle myös tuottoisaa pitkällä tähtäimellä ja tästä syystä kyseessä onkin erittäin suosittu harrastus. Menestys ei ole kuitenkaan taattua, vaan vedonlyönnissä tulee ottaa huomioon useita eri seikkoja, mikäli tavoitteenasi on tehdä rahaa ja onnistua.

Perusta erillinen pelikassa 

Ennen kuin aloitat pelaamisen, on sinun syytä ottaa selvää siitä, kuinka paljon olet valmis häviämään. Urheiluvedonlyönnissä, kuten kaikissa muissakin uhkapeleissä, on aina mahdollisuus jäädä tappiolle. Älä siis koskaan käytä vedonlyöntiin enempää rahaa kuin sinulla on vara hävitä ja päätä tämä summa etukäteen. Mikäli esimerkiksi 100 euron häviö tuntuu sinusta pahalta, älä missään nimessä panosta enempää kuin 100 euroa. Urheiluvedonlyöntiin varatut rahat on helppo säilyttää erillään arjen pyörittämiseen menevistä rahoista esimerkiksi nettilompakoiden, kuten Skrillin ja Netellerin avulla. 

Urheiluvedonlyönti vaatii itsekuria

Itsekuria tarvitaan monella elämän alueella, mutta erityisen tärkeää se on vedonlyönnissä ja muita rahapelejä pelatessa. Itsekurillasi on suora vaikutus omaan menestymiseen – mikäli itsekuria ei löydy, on urheiluvedonlyöjän urasi jo tuhoon tuomittu ennen kuin se on edes kunnolla alkanutkaan. Itsekurin avulla pystyt hallitsemaan omien vetojen tekemistä, eli miten ja milloin panostat, etsit järjestelmällisesti hyviä vetoja, sekä seuraat omia panostus- ja kassanhallintajärjestelmiäsi. Tunnepohjaisia päätöksiä ei urheiluvedonlyönnissä sovi tehdä, vaan päätösten tulisi perustua aina omaan tietämykseen ja omaan vedonlyöntistrategiaan.

Onni saattaa potkaista silloin tällöin myös sellaisilla pelaajille, joilta itsekuria ei löydy, mutta pitkällä tähtäimellä nämä pelaajat tulevat häviämään ja epäonnistumaan. Jos haluat kasvattaa pelikassaasi pikkuhiljaa ja tienata vedonlyönnillä, vaatii se sinulta itsekuria ja suhtautumista vedonlyöntiin kuin mihin tahansa muuhun yritystoimintaan. Toisaalta taas osa pelaajista haluaa saada vedonlyönnistä nimenomaan vain jännitystä ja pitää hauskaa, mikä on tietenkin myös täysin hyväksyttyä! Pääasia on, että pitää peleihin käytetyt varat erillään, eikä koskaan pelaa yli varojensa.

Välillä kannattaa testata omaa itsekuria ja pysyttäytyä poissa vedonlyönnistä muutaman viikon ajan. Jos pelien pariin haluaa välttämättä päästä tauon aikana, voit kokeilla esimerkiksi urheiluaiheisia kolikkopelejä, joita pääsee pelaamaan myös ilmaiseksi esimerkiksi iGame.com -sivustolla.

Panosta oman tietämyksen perusteella

Aloittelijan ei kannata ryhtyä veikkaamaan suin päin kaikesta mahdollisesta, vaan vetojen kohteet kannata valita sen perusteella, mistä urheilulajista tiedät kaikista eniten. Vedonlyöjän kannattaa siis valita tarkkaan tietyt lajit tai sarjat, joihin hän keskittyy aluksi. Lyö vetoa sellaisista markkinoista, joissa olet perillä lajista ja osaat havaita hyvät kertoimet niiden ollessa tarjolla. Mikään ekspertti ei tarvitse tietyssä lajissa olla, mutta yleistietämystä ja kiinnostusta lajiin kannattaa löytyä.

Vältä sellaisia kohteita ja lajeja, joista sinulla ei ole kokemusta tai minkäänlaista tietämystä. Ensimmäisen voiton jälkeen moni aloittelija innostuu liikaa ja lyö vetoa kaikesta, jolloin voitot häviävät yleensä nopeasti ja pelikassa onkin yhtäkkiä tyhjä. Pysyttele siis aluksi niiden lajien parissa mitkä tunnet ja lyö vetoa tavalla, joka on toiminut sinulle aikaisemminkin.

Älä yritä rikastua nopeasti

Äkkirikastuminen houkuttelee tietenkin jokaista ihmistä ja moni aloittaakin vedonlyönnin juuri siksi, että haluaa tienata suuria summia nopeasti. Tämä ei kuitenkaan yleisesti ottaen toimi, vaan tässäkin asiassa pelaajalta vaaditaan itsehillintää ja kärsivällisyyttä. Urheiluvedonlyönnissä on toki mahdollisuus rikastua, mutta sen tulee tapahtua hitaasti ja pitkällä tähtäimellä. Jos esimerkiksi panostat 2€ ja voitat 3€, ja sama toistuu tarpeeksi usein, pääset lopulta mukavasti voitolle. Pysyttäydy vahvuusalueillasi, käytä pieniä panoksia, järkeä ja itsehillintää, niin voit saada vedonlyönnistä sekä viihdyttävän että tuottoisan harrastuksen itsellesi.


Takaisin edelliselle sivulle