Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi taistelee lentopallon olympiapaikasta Kanadan, Argentiinan ja Kiinan kanssa

Suomi taistelee lentopallon olympiapaikasta Kanadan, Argentiinan ja Kiinan kanssa

 

Suomen miesten lentopallomaajoukkue saa olympiakarsinnoissa vastaansa Kanadan, Argentiinan ja Kiinan. Karsintaturnaus pelataan 9.-11. elokuuta, mutta pelipaikka on vielä auki. Lohkon voittaja selviytyy Tokion olympialaisiin 2020.

Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB julkisti lentopallon olympiakarsintalohkot maanantaina. Lohkoja ei arvottu vaan maat sijoitettiin lohkoihin kansainvälisen rankingin (1.1.2019) mukaisesti serpentiinijärjestelmällä, josta Japani tietysti isäntänä oli poissa.

Suomen lohkon maiden rankingit: Kanada 6, Argentiina 7, Suomi 19 ja Kiina 20. Viimeisenä maana mukaan pääsi Puerto Rico ja Viro oli ensimmäinen maa, joka jäi karsintojen ulkopuolelle.

Elokuussa pelataan saman aikaisesti kuusi neljän joukkueen karsintaturnausta, joiden voittajat selviytyvät olympialaisiin.

Lohko A: Brasilia, Egypti, Bulgaria, Puerto Rico.
Lohko B: USA, Belgia, Hollanti, Etelä-Korea.
Lohko C: Italia, Serbia, Australia, Kamerun.
Lohko D: Puola, Ranska, Slovenia, Tunisia.
Lohko E: Venäjä, Iran, Kuuba, Meksiko.
Lohko F: Kanada, Argentiina, Suomi, Kiina.

Tokion olympiakarsintojen toinen vaihe on maanosakohtainen. Jokaisen viiden maanosan karsintojen voittaja saa olympiapaikan.

Euroopan lentopalloliitto CEV on päättänyt, että Euroopan karsinnat pelataan samalla tavalla kuin vuoden 2016 olympialaisiin karsittaessa. Vuoden 2020 tammikuussa pelataan kahdeksan joukkueen turnaus, johon pääsee kahdeksan Euroopan rankingin parasta maata, jotka eivät ole vielä selviytyneet Tokioon.

Suomi on tällä hetkellä Euroopan rankingissa sijalla 11.

Tokion olympialaiset järjestetään 24.7.-9.8.2020. Olympialaisten lentopalloturnaukseen pääsee 12 maata, joista yksi on isäntämaa Japani. Muut 11 maata tulevat karsintojen kautta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle