Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Yhdistetyn Continental Cup jatkuu Rukan maisemissa

Yhdistetyn Continental Cup jatkuu Rukan maisemissa

 

Yhdistetyn Continental Cup käydään 10.-13.1. suomalaisittain kotimaisemissa, kun Rukalla kilpaillaan peräti kolme osakilpailua. Perjantaina ja sunnuntaina kilpaillaan henkilökohtaiset kilpailut, kun taas lauantaina on vuorossa joukkuekilpailu. Kisavalmistelut ovat hyvällä mallilla ajatellen viikonlopun kisoja ja Rukalla nähdäänkin kisojen pääsihteeri Seppo Linjakummun mukaan iso joukko Continental Cupin kärkimaita ja urheilijoita.

- Ilmoittautumisia on tullut ihan viime päiviin asti. Kymmenen joukkuetta on tulossa kisoihin mukaan. Suomelta on iso joukkue tulossa kotiyleisön eteen. Norja, Saksa, Itävalta ja Japani ovat myös liikkeellä isolla joukkueilla. Vahvat joukkueet on tulossa kaikilta näiltä päämailta, jotka yleensäkin ovat kisoja hallinneet, Linjakumpu toteaa.

Olosuhteet kisoja varten kunnossa

- Tällä hetkellä lunta on riittävästi, mäkeä kunnostetaan ja ladut ovat hyvässä kunnossa. Viikonlopun ennusteet tällä hetkellä lupaavat jonkin verran myös tuulisia olosuhteita, että saa nyt nähdä vaikuttavatko ne millä tavalla kisajärjestelyihin. On tietenkin tuttua, kun ollaan mäkihypyn kanssa tekemisissä, että se voi vaikuttaa. Tällä hetkellä ei kuitenkaan osaa sanoa, miten se vaikuttaa viikonlopun kisoihin ja kolmen kisan läpiviemiseen. Meillä on nyt ennätysmäärä kisoja tänä vuonna Continental Cupissa, Linjakumpu kertoo.

Suomen joukkue tavoittelemaan kauden parasta viikonloppuaan

Suomen joukkueen päävalmentaja Antti Kuisma tunnistaa Suomen yhdistetyn vaikeahkon alkukauden, mutta odottaa kotikisojen myötä parannusta.

- Suomalaisessa yhdistetyssä on ollut hieman alavireinen kausi sekä maailmancupissa että Continental Cupissa. Viime viikonloppuna Saksassa oli tosi vaikea viikonloppu sekä vaikeat olosuhteet ja sitä myöten raskas viikonloppu. Kotikisoissa meillä on iso joukkue, joten on mukava lähteä haastamaan. Rukalta kuitenkin meillä on hyviä muistoja ja pärjätty yleensä hyvin. Lähdetään hakemaan kauden parasta Continental Cup viikonloppua. Sijoituksia 10 parhaan joukkoon lähdetään hakemaan, sekä isommalla ja leveämmällä ryhmällä 20 joukkoon sekä Continental Cupin pisteille, Kuisma toteaa.

Viimeinen näyttöpaikka nuorten MM-kisoihin

Nuorten MM-kotikisat Lahdessa lähestyvät kovaa vauhtia ja viimeisistä kisapaikoista vielä taistellaan joukkueen sisällä.

- Neljä urheilijaa on jo näytöt antanut ja viidettä urheilijaa vielä nämä Rukan kisat tarkkaillaan. Nämä neljä urheilijaa ovat näyttönsä antaneet näyttönsä sijoittumalla Continental Cupissa pisteille, sekä käyneet debytoimassa maailmancupissa. Viisi urheilijaa osallistuu MM-kisoihin paikan päällä ja sitten on vielä kuudes urheilija, joka on kotiin jäävä varamies. Jos tulee sairasteluja niin ei mene sormi suuhun, mikäli joku joukkueesta on pois pelistä syystä tai toisesta, Kuisma kertoo.

- Ennen kauden alkua tehty tarkkailusuunnitelma, mitkä kilpailut ovat niitä mitä valinnoissa painotetaan ja tottakai nämä lähellä MM-kisoja olevat kilpailut ovat painoarvoltaan suurempia varsinkin jos on tasaista urheilijoiden kesken. Päivän kunto on aina ratkaiseva ja tärkeä asia, Kuisma painottaa.

OHJELMA:
Torstai 10.1.2019

15:00 Virallinen harjoitus (2 kierrosta), Yhdistetty HS142
17:00 Varakilpailu HS142
18:30 Virallinen maastohiihtoharjoitus

Perjantai 11.1.2019
15:00 Karsintakierros HS142, Yhdistetty
16:00 Yhdistetty, Mäkihyppy HS142
19:00 Yhdistetty, Gundersen 10 km (4x 2,5 km)
Palkintojenjako, Yhdistetty

Lauantai 12.1.2019
12:00 Karsintakierros HS142, Yhdistetty
13:00 Yhdistetty, Mäkihyppy HS142
17:00 Yhdistetty, Joukkue, 5 + 2,5 + 2,5 + 5 km (2/1x2,5 km)
Palkintojenjako, Joukkue, Yhdistetty

Sunnuntai 13.1.2019
09:00 Karsintakierros HS142, Yhdistetty
09:45 Yhdistetty, Mäkihyppy HS142
13:30 Yhdistetty, Gundersen 10 km (4x2,5 km)
Palkintojenjako, Yhdistetty

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle