Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Samuli Suomalainen viime hetkellä EM-jäille

Samuli Suomalainen viime hetkellä EM-jäille


Samuli Suomalainen sai tiistai-iltana paikan varamiehenä pikaluistelun EM-kisoihin, jotka alkavat perjantaina Italian Collalbossa.

20-vuotias Helsingin Luistinkiitäjien pikaluistelija matkasi Italiaan pikakomennuksella varhain keskiviikkoaamuna.

Collalbossa Bolzanon kupeessa ratkotaan EM-tittelit yleisluisteljoiden sekä sprinttereiden osalta. Vuorovuosina on vuorossa sitten matkakohtaiset EM-tittelit. Suomalainen osallistuu sprinttereiden välienselvittelyyn, jotka kisataan perjantaina ja lauantaina. Molempina kisapäivinä on ohjelmassa 500 metriä ja 1000 metriä.

Päävalmentaja Peter Mueller on ymmärrettävän tyytyväinen käänteeseen.

- Toki Samulin EM.-kisapaikka aukesi hyvin myöhään, mutta hienoa että päästiin mukaan. Arvokisat ovat urheilijoiden päämäärä, joten tottakai sinne lähdetään kisaamaan Euroopan parhaiden kanssa.

Pikaluistelun EM-kisoja on käyty aina vuodesta 1891 lähtien eli nyt 128 vuoden ajan. Suomalaisista mestariksi on yleisluistelijoiden osalta yltäneet Claes Thunberg neljästi ja Julius Skutnabb kertaalleen. Edellisestä suomalaismestaruudesta on nyt aikaa 87 vuotta.

Edelliset suomalaismitalistit ovat 1959 hopeaa ja pronssia. Napanneet Juhani Järvinen ja Toivo Salonen. Matkakohtaisen mitalin Mika Poutala otti viime vuonna Kolomnassa oltuaan 500 metrillä hopealla ja samoissa kisoissa Suomen joukkue oli team sprintissä myös hopealla.

Sprinttereiden yhteispisteiden EM-mitaleista luistellaan nyt toisen kerran ja puolustava mestari on kahden vuoden takaa Hollannin Kai Verbij.

Samuli Suomalainen EM-kisaohjelma
PE 11.1. klo 15:30 1000 m ja 500 m
La 12.1. klo 13:05 1000 m ja 500 m

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle