Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

U17 pojat murskasi Färsaaret EM-karsinta-avauksessaan

U17 pojat murskasi Färsaaret EM-karsinta-avauksessaan

 

Suomen poikien lentopallomaajoukkue otti odotetun helpon voiton U17 EM-karsintojen avauspelissä perjantaina Kuortaneella Färsaarista. Saarivaltion nuorukaiset jäivät fyysisesti valovuoden edellä olevien isäntien jalkoihin erin 3-0 (25-9, 25-11, 25-10).

Suomen passari Ilja Ivanov avasi tulituksen heti ensimmäisellä syöttövuorollaan ja mätti avauserään peräti kymmenen ässäsyöttöä. Kaikkiaan Ivanovin ässämäärä oli ottelussa 14 ja koko Suomen joukkueen 26.

Suomen hyökkäys oli aivan eri korkeuksissa Färsaaren torjunnan kanssa ja kotijoukkueen hyökkäysprosentiksi merkittiin 66.

Koko Suomen tusina pääsi osoittamaan osaamistaan ottelussa. Aloituksessa pelasivat Ivanov, Alexej Zhbankov, Urho Rytsä, Nico Mäki-Valtari, Niilo Pöyry, Veikka Lindqvist ja libero Joonatan Salpakari.

Ivanov teki 15/+10, Lindqvist 10/+7 ja Mäki-Valtari 8/+3.

Päävalmentaja Janne Heikkinen oli tyytyväinen avauspelissä näkemäänsä.

- Ollaan tyytyväisiä sekä tulokseen, että omaan tekemiseen. Vaikka Färsaaret oli selkeästi meitä heikompi porukka, niin tuollaisessa pelissä olisi helppoa lähteä vastustajan mukaan pelaamaan.

- Tasaisuus oli tärkeää. Nekin pallot, jotka sieltä tuli niin pelattiin hyvin. Kaikki pojat pääsivät pelaamaan ja saivat onnistumisia.

Suomen osalta turnaus jatkuu auantaina, kun vastassa on kello 12.30 Tanska ja 18.30 Ruotsi. Alkusarjan kaksi parasta kohtaavat finaalissa kello 15 ja sijoille 3-4 sijoittuneet pelaavat pronssiottelussa.

- Nyt lähdetään ajattelemaan huomista. Taso nousee selvästi, keskitytään omaan tekemiseen. Parempia pelejä on luvassa.

Ruotsi voitti Tanskan avauspäivän ensimmäisessä ottelussa 3-1 (25-22, 22-25, 25-14, 25-20).

Suomen joukkue
1 Leevi Väänänen P KeiKa / Viesti
2 Luka Marttila YP/L Viesti
3 Urho Rytsä YP Kataja/Loimu
4 Joonatan Salpakari L Sampo
5 Niilo Pöyry KP Sampo/Passarit
6 Nico Mäki-Valtari YP Kisa/Kiisto
8 Veikka Lindqvist H Sampo/Passarit
9 Jere Tikkala H/YP Viesti/A-Volley
11 Alexej Zhbankov (C) KP Kataja/Loimu
12 Miika Haapaniemi KP Isku/OrPo
13 Jiri Leinonen H Loimu
14 Ilja Ivanov P Sampo

Päävalmentaja Janne Heikkinen
Apuvalmentaja Matti Alatalo
Apuvalmentaja Virpi Tuokko
Apuvalmentaja Ida Voutilainen

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle