Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaiset jäivät pisteittä triplaviikonlopun avauskilpailussa

Suomalaiset jäivät pisteittä triplaviikonlopun avauskilpailussa

 

Yhdistetyn triplaviikonloppu kilpaillaan viime vuosista poiketen muualla kuin Seefeldissä ja tänä vuonna "Nordic Combined Triple" järjestetään Ranskassa, Chaux-Neuvessa. Suomalaiset jäivät tiiviin viikonlopun avauskilpailussa niukasti ilman pisteitä. Ilkka Herola hiihti maaliin sijalle 31, Leevi Muutru oli 33:s ja Arttu Mäkiaho 44:s. 
 
Suomalaiset takeltelivat kilpailun mäkiosuudella ja viiden kilometrin hiihtomatka ei antanut paljoa mahdollisuuksia sijoitusten parantamiseen ladulla. Aiemmin päivällä hypätyt hypyt antoivat kuitenkin positiivisia välähdyksiä hyppykunnosta. 
 
- Treenihypyt oli jo parempia, kilpailukierroksen hyppy oli selvästi päivän huonoin. Hiihto tuli aloitettua liian rauhassa, oli 10 kilometrin vaihde päällä. Oli peli pelattu vaikka oli hyvin poweria vielä viimeisellä kierroksella, totesi Herola.

- Mäessä oli enemmän intoa kuin järkeä. Sai juonesta kiinni harjoituskierroksella ja varakisassa, mutta sitten kisasuoritukseen oli liikaa intoa ja haluja sinne lentämiseen. Unohtui paineen tekeminen keulatyöskentelyyn. On toistunut monessa kisassa, ei oikein meinaa malttaa kisatilanteessa. On tunne siitä, että ollaan parempaan suuntaan menossa, kommentoi Mäkiaho.

Myös Leevi Mutru löysi päivästä onnistumisia, vaikka pisteet jäivätkin uupumaan.

- Vähän alkaa olla onnistumisen fiiliksiä keulalähdössä. Pystyy pikkuhiljaa löytämään palasia hyvään hyppäämiseen ja prosessi etenee oikeaan suuntaan. Hiihto oli vähän takkuista, Ranskan rata ei ole itselle suotuisin. Sikäli olin tyytyväinen, etten Ilkalle ihan tolkuttomasti jäänyt. Tästä on ihan hyvä jatkaa huomiseen, kommentoi Mutru.
 
Kilpailun voitti Itävallan Franz-Josef Rehrl.
 
Chaux-Neuven tripla jatkuu huomenna mäkiosuudella klo 12:30. Viisikymmentä parasta urheilijaa jatkaa huomiseen kilpailuun.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle