Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Otepään maailmancup-viikonloppu käynnistyi sprinteillä

Otepään maailmancup-viikonloppu käynnistyi sprinteillä

Suomalaiset selvisivät karsinnasta jatkoon laajalla rintamalla kun sekä miehissä, että naisissa jatkoon erävaiheisiin eteni neljä hiihtäjää. Naisissa karsinnan läpäisivät Krista Pärmäkoski (9.), Andrea Julin (23.), Laura Mononen (25.) ja Johanna Matintalo (26.). Katri Lylynperä (33.) ja Anne Kyllönen (42.) karsiutuivat.

Miehissä karsinnasta jatkoon pääsivät Ristomatti Hakola (5.), Joni Mäki (20.), Lauri Vuorinen (29.) ja Lauri Lepistö (30.), joka otti samalla myös ensimmäisen maailmancupin pisteensä. Karsintaan jäivät Martti Jylhä (32.) sekä Juuso Haarala (36.). Ensimmäistä kertaa maailmancupissa pisteille hiihtänyt Lauri Lepistö hiihtää jo maanantaina Lahdessa nuorten MM-kisojen sprintissä.

Puolivälierissä tie nousi vastaan muilla paitsi Krista Pärmäkoskella, joka eteni ainoana suomalaisena välierävaiheeseen. Välierässä Pärmäkoski jäi eränsä viimeiseksi ja karsiutui finaalista. Kristan lopullinen sijoitus tältä päivältä on 11.

"Aika vaikee päivä, takkusta oikeestaan kokoajan. Ei ollut missään nimessä sellaista rentoo ja helppoo tänään. Välierissä pääsin ihan ok asetelmista laskemaan, mutta sisälinjalla ollut hiihtäjä horjahti jonkin verran ja ajautui ulos, jonka seuraksena itse ajauduin vielä enemmän ulommas ja käytännössä ladulta ulos. Siinä sitten oikeestaan meni ne mun välierä mahdollisuudet", Pärmäkoski kommentoi päivän kilpailuaan.

"Jos huomenna on hyvä päivä ja suksi loistava, niin silloin sen eron pitäisi olla kohtuu pieni sinne kärkeen, jotta menestyminen Seefeldissä on mahdollista"; Pärmäkoski arvioi huomista kilpailua.

Naisten kilpailun voiton vei Norjan Maiken Caspersen Falla, Venäjän Natalia Nepryaeva oli toinen ja Ruotsin Maja Dahlqvist kolmas.

Miesten kilpailussa palkintopallikolmikon muodostivat Norjan Johannes Kläbö, Venäjän Alexander Bolshunov sekä Norjan Paal Golberg.

11. Krista Pärmäkoski
18. Andrea Julin
19. Johanna Matintalo
25. Laura Mononen
33. Katri Lylynperä
42. Anne Kyllönen

13. Ristomatti Hakola
18. Joni Mäki
25. Lauri Vuorinen
30. Lauri Lepistö
32. Martti Jylhä
36. Juuso Haarala

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle