Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaismenestystä Otepään normaalimatkoilla - Iivo Niskanen voittoon

Suomalaismenestystä Otepään normaalimatkoilla - Iivo Niskanen voittoon

 

Miesten 15km väliaikalähtö oli alusta loppuun asti Iivo Niskasen juhlaa. Niskanen voitti toiseksi tulleen Venäjän Aleksandr Bolshunovin 15,9s erolla. Kolmanneksi hiihti Norjen Didrik Tönseth.

Suomalaisittain saatiin muutenkin mukavia tuloksia, kun Ristomatti Hakola oli 9:s. Hakola sai loppumatkasta hyvää vetoapua päivän voittajalta Niskaselta. Lopussa Hakola näytti vielä kirikykynsä ja ohitti Niskasen loppusuoralla. Muiden suomalaisten sijoitukset Perttu Hyvärinen (26.), Joni Mäki (29.), Ari Luusua (34.) ja Antti Ojansivu (35.)

Pärmäkoski naisten kilpailussa nousujohteisella hiihdolla 4:s

Therese Johaug hiihti jälleen vakuuttavaan voittoon, ollen päivän kakkosta Ruotsin Ebba Andersonia 48 sekuntia nopeampi. Kolmanneksi hiihti Venäjän Natalia Nepryaeva.

Suomalaisista Krista Pärmäkoski oli vahvin päivän kisassa. Hän oli nousujohteisen hiihtonsa ansiosta tänään 4:s. 

"Ihan ok kisa oli, toki olisin toivonu lähtökohtasesti selkeetä pertsan keliä, liu'utuskeliä. Nyt sato lunta ennen kisaa ja vähän viä kisan aikana ja oli aikamoinen tuuli niin latu-urat oli tuiskunnut ihan umpeen. Mun vahvuus kun on se liu'uttaminen niin sitä ei tänään juurikaan pystynyt käyttään. Ihan hyvä nousujohteinen kisa, pitkä kisahan se oli niin ties että rauhassa pitää lähtee, että jaksaa toisen kierroksen lujaa. Ilmeisesti se loppu on tullut ihan hyvin", Pärmäkoski kommentoi päivän kilpailua.

Suomen joukkueen päävalmentaja Matti Haavisto oli tyytyväinen tämän päivän suorituksiin.

"Positiivinen kuva jäi sekä naisten että miesten panoksesta. Siellä monta naista oli pisteillä ja Krista 4:s. Loppu tuli totusti tosi hyvin, alku pikkasen hidas, mutta ihan mallikelponen suoritus Kristalta. Tietysti Iivon mahtava hiihto oli päivän kruunu. Oli aika hallitseva alusta asti. Ja Ristomatti uran paras normimatkan maailmancupin sijoitus, että voi kyllä olla Rise tyytyväinen", Haavisto kommentoi.

4. Krista Pärmäkoski +1:14.0
12. Laura Mononen +2:16.6
15. Johanna Matintalo +2:35.8
22. Kerttu Niskanen +2:56.2
31. Riitta-Liisa Roponen +3:15.3
36. Anne Kyllönen +3:38.9

1. Iivo Niskanen
9. Ristomatti Hakola +1:00.9
26. Perttu Hyvärinen +2:28.8
29. Joni Mäki +2:33.3
34. Ari Luusua +2:58.5
35. Antti Ojansivu +2:59.4

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle