Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maailmanmestari Serbia arvottiin Suomen naisten alkulohkoon EM-kisoissa

Maailmanmestari Serbia arvottiin Suomen naisten alkulohkoon EM-kisoissa

 

Suomen naiset arvottiin Ankarassa, Turkissa pelattavaan alkulohkoon lentopallon EM-kisoissa. Lohkon kovin maa on viime syksynä maailmanmestaruuden voittanut Serbia. Muut maat ovat isäntämaa Turkki, Bulgaria, Ranska ja Kreikka.

Turkki oli MM-kisoissa kymmenes ja Bulgaria kahdestoista. Edellisissä EM-kisoissa 2017 Suomen vastustajien sijoitukset olivat: Serbia (1), Turkki (3) ja Bulgaria (9). Ranska, Kreikka ja Suomi eivät olleet kisoissa mukana. Suomi on viimeksi pelannut naisten EM-kisoissa 30 vuotta sitten.

- Kovahan tämä lohko tietysti on. Turkki, Serbia ja Bulgaria ovat kovia porukoita ja loput kaksi muuten mielenkiintoisia, Suomen naisten päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoo.

- Turkki, Serbia ja Bulgaria pelaavat kaikki myös ensi kesänä Nations Leagueta ja pitää seurata miten he siellä pelaavat.

- Eurooppahan on lentopallossa paras maanosa ja on hienoa, millaisia mahdollisuuksia kehittyä nämä EM-kisat antavat meidän joukkueellemme. Tämä on pelaajille mahtava paikka näyttää mitä osaavat ja kokea mitä on pelata absoluuttisesti maailman parhaita vastaan.

Kustakin alkulohkosta neljä parasta maata selviytyy neljännesvälieriin eli 16 parhaan joukkoon.

- Kaikki on täysin mahdollista. Tavoitteena on tietenkin mennä jatkoon lohkosta.

Suomi arvottiin Ankarassa pelattavaan lohkoon ja samassa kaupungissa pelataan sitten aikanaan myös välierät ja mitalipelit.

- Ei meille pelipaikalla sinänsä ole väliä, mutta Turkkihan on järjestänyt paljon arvokisoja ja siellä on hyvät, toimivat systeemit. Kaikki lähtee varmaan alusta alkaen pyörimään hyvin.

EM-kisat pelataan 23.8.-8.9.2019 Turkissa, Puolassa, Unkarissa ja Slovakiassa.

Naisten EM-kisojen alkulohkot
Lohko A, Ankara

Turkki, Serbia, Bulgaria, Ranska, Suomi, Kreikka.

Lohko B, Lodz
Puola, Italia, Belgia, Ukraina, Portugali, Slovenia.

Lohko C, Budapest
Unkari, Hollanti, Kroatia, Azerbaidzhan, Romania, Viro.

Lohko D, Bratislava
Slovakia, Venäjä, Saksa, Valko-Venäjä, Espanja, Sveitsi.

EM-kisojen ohjelma
23.-29.8. Alkulohkot
1.9. Neljännesvälierät (ristikkäisottelut A-C, B-D)
4.9. Puolivälierät
7.9. Välierät
8.9. Loppu- ja pronssiottelut

Alkulohkot sekä neljännesvälierät pelataan kaikissa neljässä maassa. Puolivälierät pelataan Turkissa ja Puolassa. Välierät sekä pronssi- ja loppuottelut pelataan Ankarassa, Turkissa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle