Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallon Suomen Cupin finaalitaistelut Turussa lauantaina

Lentopallon Suomen Cupin finaalitaistelut Turussa lauantaina

 

Lentopallon Suomen Cupin finaaleissa Turussa taistellaan lauantaina pokaaleista, mitaleista ja paikoista Euroopan cupeihin. Naisten finaalissa kohtaavat Hämeenlinna ja Oriveden Ponnistus. Miesten finaalissa on viime vuoden uusinta, VaLePa Sastamala vastaan Hurrikaani-Loimaa.

Naisten finaali alkaa Kupittaan palloiluhallissa klo 16 ja miehet pääsevät areenalle klo 19. Esiotteluna nähdään klo 12 miesten 1-sarjan kamppailu TUTO Volley - JyväsLentis.

Odotettavissa on jännittäviä pelejä ja hieno urheilutapahtuma. Sen verran tasaisesti joukkueet ovat keskenään pelanneet Mestaruusliigassa.

Hämeenlinna on saanut uunituoreina vahvistuksina joukkueensa yleispelaajaosastolle ranskalaisen Maeva Orlen ja maajoukkuepelaaja Salla Karhun. Toinen maajoukkuepelaaja Suvi Kokkonen on tehnyt hyvää jälkeä liigapeleissä Hämeenlinnan muiden tähtien ohella.

OrPossa on esiintynyt vahvasti muun muassa Nelli Rantanen, joka pelasi myös EM-karsintajoukkueessa.

VaLePalla on riveissä kovaa konkarivoimaa, kuten Mikko Esko ja Urpo Sivula sekä nuorempaa maajoukkuepolvea Niko Suihkonen ja mainioita ulkomaalaispelaajia.

Hurrikaanin suomalaispitoisesta joukkueesta löytyy myös tuttuja entisiä ja nykyisiä maajoukkuemiehiä kuten muun muassa Matti Oivanen, Antti Ropponen ja Henrik Porkka.

Hämeenlinna puolustaa mestaruutta

Viime vuoden naisten finaalissa HPK kaatoi selkeästi 3-0 Pölkky Kuusamon. Mestaruusliigassa toisena komeileva Hämeenlinnan Lentopallokerho saa nyt vastaansa liigan kuudentena olevan OrPon. Kumpikin on liigan keskinäisissä peleissä voittanut kotiottelunsa, Hämeenlinna 3-1 ja 3-0 sekä OrPo 3-2.

Italialaisen Matteo Pentassuglian valmentama Hämeenlinna on Mestaruusliigassa voittanut 14 peliä ja hävinnyt 4. Kreikkalaisen Apostolos Oikonomoun luotsaama OrPo on sekä voittanut että hävinnyt 8 peliä.

Suomen Cupissa Hämeenlinna pudotti jatkosta ensin LP-Vampulan 3-1 ja välieräpelissä LP Viestin 3-0. Molemmat kotonaan. OrPo puolestaan kukisti ensin Vilppulan Tähden 3-0, sitten LP Kangasalan niukasti 3-2 ja välierässä LiigaPlokin myös 3-2. OrPo pelasi kaikki kolme peliään vieraissa.

Viime vuoden uusinta miehissä

Miesten finaalissa vuosi sitten VaLePa kukisti Hurrikaanin 3-0 (25-20, 25-21, 25-18). Tällä kaudella Mestaruusliigassa joukkueiden keskinäiset neljä peliä ovat päättyneet kotivoittoihin 3-2 ja 3-0. Tasaista taistelua siis. Hurrikaani johtaa liigaa, 19 voittoa ja 6 tappiota ja VaLePa on toisena, 18 voittoa ja 4 tappiota.

Slovenialaisen Radovan Gacicin valmentama VaLePa pudotti Suomen Cupissa Lempäälän Kisan, Akaa Volleyn ja välierässä Vantaa Ducksin. Jussi Heinon komennossa oleva Hurrikaani puolestaan kukisti Rantaperkiön Iskun, Raision Loimun ja välierässä cupin yllättäjän Karelian Hurmoksen.

Ruutu näyttää Suomen Cupin finaalit suorana. Naisten finaalin selostaa Toni Flink ja miesten finaalin Panu Markkanen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle