Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lotta Kurttilalle PM-kultaa sprintissä, Moilanen ja Stenman myös mitaleille Otepäässä

Lotta Kurttilalle PM-kultaa sprintissä, Moilanen ja Stenman myös mitaleille Otepäässä

 

Suomalaishiihtäjät onnistuivat mainiosti perinteisen sprintissä alle 18-vuotiaiden PM-kilpailuissa Otepäässä. Lotta Kurttila hiihti naisten mestariksi ja miehissä Niilo Moilanen otti hopeaa ja Tino Stenman pronssia.

Lotta Kurttila hiihti vahvasti karsinnasta lähtien. Hän oli karsinnan ykkönen ja hallitsi molempia ennen finaalia hiihdettyjä eriä. Myös loppukilpailussa hän onnistui taktisestikin toivomallaan tavalla.

- Hiihto tuntui tosi hyvältä, meni suunnitelmien mukaan. Pääsin lähtemään peesistä viimeiseen laskuun. Se oli suunnitelma, sitten mahdollisimman kovaa loppuun. On ollut vähän tukkoisuutta, joten mietin, kehtaako lähteä edes kisaamaan. Tuntui, että aukesi kumminkin. Tämä viimeinen oli paras hiihto, tosi hyvä. Ihan mahtavaa. Olen vähän yllättynyt, Kurttila sanoi.

- Olihan se hieno tunne voittaa. Huomenna lähdetään tekemään mahdollisemman hyvää hiihtoa, hän sanoo.

Kurttila edustaa Liperin Hiihtoseuraa ja opiskelee Vuokatissa liikunnanohjauksen perustutkintoa. Kurttilan lisäksi suomalaisväriä finaaliin toi Siiri Kaijansinkko, joka oli viides.

Miesten puolella Oulun Hiihtoseuran Niilo Moilanen eteni koko päivän lähes yhtä vakuuttavasti kuin Kurttila, sillä hän kohtasi voittajansa vasta finaalissa. Norjan Petter Thorslund Aadland ehti niukasti oululaisen edelle.

- Karsinta meni aivan nappiin. Siitä todella luottavaisin mielin lähdin jatkamaan eriin. Ihan nappipäivä kokonaisuudessaan. Norjan poika tuli pikkuisen vahvemmalla tasurilla ohi, päämatkallaan tulleesta onnistumisesta iloinnut Moilanen sanoi.

Tuomo Kiviniemen valmennuksessa harjoitteleva Moilanen opiskelee Kastellin urheilulukiossa.

- Vahvuuteni on nopeus, voimantuotto ja taktiikka, Moilanen tuumi.

Ylöjärven Ryhtiä edustava Tino Stenman tuuletti Kurttilan ja Moilasen tavoin maalissa.

- Olen tyytyväinen tasaisuuteen, pystyin koko päivän pitämään hyvää vauhtia aika-ajossa ja erissä. Aika-ajo lähti yllättävän hyvin, se ei yleensä natsaa, kun vahvuus on erähiihdoissa. Hyvin meni tänään. Mitalin pistin tavoitteeksi distanssissa ja sprintissä, mutta kyllähän se aina vähän yllättää, Aki-isänsä valmentama ylöjärveläinen sanoi.

Stenman tavoittelee mitalia myös lauantaina vapaan kympillä.

- Distanssi on oikeastaan ennen ollut vahvuuteni. Innolla odotan huomista, Stenman sanoi.

Suomalaispäivään mahtui myös epäonnea, kun Alexander Stohlbergin suksen side hajosi karsinnassa heti lähtökiihdytyksessä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle