Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen hiihtäjillä jälleen kolmen mitalin PM-kisapäivä - Ida Haapala 5 kilometrillä mestariksi

Suomen hiihtäjillä jälleen kolmen mitalin PM-kisapäivä - Ida Haapala 5 kilometrillä mestariksi

 

Suomalaishiihtäjät jatkoivat vahvasti alle 18-vuotiaiden PM-kilpailuissa Viron Otepäässä myös toisena päivänä. Ida Haapala hiihti vapaan 5 kilometrillä mestariksi, miesten 10 kilometrillä Alexander Stohlberg vei hopeaa ja Eemil Helander pronssia.

Haapala karsiutui edellispäivänä sprintissä jatkosta, mutta päämatkallaan vapaan vitosella hän oli iskussa alusta lähtien. Espoon Hiihtoseuraa edustava klaukkalalainen vei mestaruuden 9,3 sekunnin erolla Norjan Tuva Hagen Rönningiin.

- Aika tasainen hiihto. Yritin lähteä maltilla ja menin alun kontrollissa. Kuulin ekan väliajan ja olin kolme sekuntia edellä. Siinä vaiheessa tuntui hyvältä ja ihmettelin, että olin jo siinä vaiheessa kärjessä, Haapala sanoi.

Hänen vahvuuksiaan ovat ylämäet, joten hän sanoi yrittäneensä mennä ne kovaa ja vetää tasaiset niin kovaa kuin jaksoi. Maaliin tullessaan Haapala sai tovin odotella myöhemmin lähteneitä.  

- En oikein tiennyt, tuleeko mitali vai mikä. Kyllä sai jännittää, Haapala kuvasi.

Hän oli luonnollisesti onnellinen mestaruudestaan:

- Näihin kisoihin ei oikeastaan ollut mitään sijoitustavoitteita, yritin vaan hiihtää mahdollisimman hyvin. Tämä vapaan vitonen oli päämatka, sprintit eivät ole alkukaudesta niin hyvin kulkeneet, Haapala sanoi.

Haapalalle kansainvälinen menestys oli ensimmäinen hiihdossa, mutta suunnistuksessa hän ehti voittaa jo viime vuonna alle 18-vuotiaiden nuorten EM-kultaa pitkällä matkalla. Hienosti onnistui myös Siiri Kaijansinkko, joka oli neljäs. Myös Julia Junkkala (8:s) ja Roosa Riikola (9:s) ehtivät 10 parhaan joukkoon.

- Olen aika pettynyt tämän päivän suoritukseen. Mitali oli tavoite, ja sitä ei tullut. Viime yönä nukuin kolme tuntia, joten se vaikutti varmasti tosi paljon. Eilisen sprinttiin olen kuitenkin suht’ tyytyväinen, kun sprintti on kehittynyt niin hyvin tänä vuonna, Kaijansinkko tuumi.

Poikien 10 kilometrillä Alexander Stohlberg korjasi komeasti edellispäivän sprintin karsinnassa kokemansa siderikon ja hiihti hopealle 13,7 sekuntia norjalaisvoittaja Jonas Vikan jälkeen. Norrvalla Ski Teamin Stohlberg oli tyytyväinen revanssiin, joka tuli suunnitellusti toimineella taktiikalla.

- Yritin hiihtää ensimmäisen kierroksen rauhassa. Tämä rata on raskas. Mitali maistuu todella hyvältä, toisella kierroksella suunnitellusti vauhtiaan parantanut Stohlberg sanoi tyytyväisenä.

Eemil Helander kävi pitkään tiukkaa taistelua Stohlbergin kanssa ja vei lopulta pronssin 13,4 sekuntia joukkuekaverilleen jääneenä.

- Oli varmaan yksi uran parhaista hiihdosta, tämä latu sopii minulle. Sain laittaa kaiken peliin. Rata teki kisasta tosi raskaan, en pystynyt lähteä niin kovaa noihin ekoihin mäkiin puskemaan. Tavoitteena oli hiihtää eka kierros vähän kevyemmin ja sitten jos jaksaisi toisen kierroksen puristaa. Toinen kierros oli aikamoista taistelua. Ihan maaliin asti täytyi hiihtää, siinä oli ihan sekuntitaistelua, Petäjävedellä asuva ja Jyväskylässä lukiota käyvä Helander sanoi.

Keuruun Kisailijoita hiihdossa edustava Helander on onnistunut hyvin ikäluokkansa kansainvälisissä kisoissa myös kestävyysjuoksussa.Muista suomalaishiihtäjistä 10 parhaan joukkoon ylsi myös Tino Stenman, joka oli kilpailun viides ja PM-tuloksissa neljäs, sillä hänen ja mitalistien väliin mahtui yhdysvaltalaishiihtäjä Will Koch.

Suomalaishiihtäjät saavuttivat kolme mitalia myös PM-kisojen avauspäivänä sprintissä ja pääsevät mitalijahtiin vielä sunnuntaina viesteissä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle