Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Poikien viestihopea huipensi suomalaishiihtäjien seitsemän mitalin PM-kilpailut

Poikien viestihopea huipensi suomalaishiihtäjien seitsemän mitalin PM-kilpailut

 

Suomen Niilo Moilanen, Eemil Helander ja Alexander Stohlberg taistelivat hopeaa 3x5 kilometrin viestissä PM-kilpailuiden päätöspäivänä Otepäässä. Suomen tyttöjen joukkue Siiri Kaijansinkko, Ida Haapala ja Roosa Riikola tuli maaliin neljäntenä.

Poikien viestin loppuratkaisut olivat jännittävät, kun Stohlberg ja Norjan ankkuri Mikkel Valdeland Gautvik laskivat stadionalueelle perätysten. Taktiikkansa mukaisesti peesissä laskenut Stohlberg pyrki norjalaisen ohi, mutta valitettavasti tila loppui kesken ja suomalainen kompuroi sen verran, että Gautvik pääsi voiton kannalta ratkaisevasti karkuun.

- Meni tänään kuitenkin hyvin. Kahteen hopeaan pitää kuitenkin olla tyytyväinen, vahvan ankkuriosuuden hiihtänyt Stohlberg tuumi alun harmituksen jälkeen.

Koko viestikolmikko palaa kotiin kahden mitalin kanssa: Stohlberg ja Moilanen kahden hopean, Helander hopean ja pronssin kanssa.

- Kaikkeni annoin ja hyvä hiihto tuli, sairastapauksen johdosta mieluisan yllätyskomennuksen avausosuudelle saanut Moilanen sanoi.

- Oma hiihto oli hyvä, vähän tuntui, että kolmas kisa tänä viikonloppuna. Erittäin hieno viikonloppu, Helander sanoi.

Myös tyttöjen viestin voitti Norja. Suomalaiset olivat kilpailuunsa melko tyytyväisiä.

- Oli parempi päivä kuin eilen. Alku lähti ihan hyvin, pääsin kärjen tuntumassa menemään, olen ihan tyytyväinen. Viikonloppu jäi ehkä vähän plussan puolelle, Kaijansinkko totesi.

Haapala oli tyytyväinen lähtöasemiinsa, mutta omalle osuudelle mahtui epäonneakin.

- Ekassa mäessä hiihdin vähän ruotsalaisen suksille ja sotkeuduimme siihen. Siinä tuli muuhun porukkaan vähän eroa, ja jouduimme hiihtämään muita kiinni. Hiihto ei oikein lähtenyt niin hyvin kulkemaan. Loppu tuli vähän paremmin. Viikonlopusta jäi ihan hyvä ja positiivinen mieli, hyvää kokemusta, Haapala sanoi.

Joukkueen valmentaja Juho Halonen oli toki tyytyväinen seitsemään mitaliin, mutta löysi viikonlopusta vielä sitäkin tärkeämpää antia:

- Seitsemän mitalia oli varmasti yläkanttiin, mutta ehkä vielä mitaleitakin tärkeämpänä pidän sitä, että kaikki 11 urheilijaa saivat onnistumisia ja näkivät sen, että he menevät pohjoismaisessa vertailussa hyvässä vauhdissa. Tiedän, että kotimaassakin on monia tosi hyvää kyytiä hiihtäviä. Olen todella iloinen tällä hetkellä siitä, mikä laajuus meillä tässä 18-sarjassa on. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Halonen sanoi.

Ensimmäinen maastohiihdon arvokisareissu ulkomailla Otepään kaltaisessa legendaarisessa maailmancup-paikassa tarjosi paljon oppia.

- Normaalimatka yhdellä maailmancupin rankimmista radoista ja sprintti oli tytöillä lyhyt rata ja oli vauhdikkaat radat. Tässä ikäluokassa on tosi tärkeää, että saadaan ensin se vauhti riittämään ja sitten jaksamista pystytään kehittämään. Varmasti oppia tuli maajoukkueen kilpailunaikaisesta toimimisesta. Luulen, että aika monia oppeja tarttui nuorille matkaan, tuli motivaatiota ja ajatuksia siitä, mitä pitää harjoittelussa pystyä kehittämään kohti ensi kautta, Halonen sanoi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle