Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ulricehamnin maailmancupissa tänään viestipäivä - Suomi naisten viestin 3:s ja miehissä 4:s

Ulricehamnin maailmancupissa tänään viestipäivä - Suomi naisten viestin 3:s ja miehissä 4:s

 

Norja hiihti voittoon naisten viestissä Ulricehamnissa. Norjan takana käytiin tiukempaa taistelua muista sijoituksista. Ruotsi tiputti loppukirissä Suomen ja oli siis kilpailun toinen. Suomen joukkue Laura Mononen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen, Eveliina Piippo oli hienosti kolmas.

Laura Mononen avausosuudella toi Suomen vaihtoon sijalla 8, +7.3 sekuntia kisaa johtanutta Venäjää perässä. 

Suomi kuitenkin lähti takaa-ajo porukan mukana kakkososuudelle Krista Pärmäkosken johdolla. Pärmäkoski lähtikin pääryhmästä Ruotsin Ebba Anderssonin kanssa ajamaan kärkeä kiinni. He pääsivät pääryhmästi selvästi irti ja tulivat vaihtoon 16 sekuntia kärjen takana. 

- Joukkueena meillä oli tosi hyvä päivä tänään. Varmasti kolmas sija oli ennakkoon se, mistä pystyttiin taisteleen ja se otettiin. Itellä oli ihan ok veto, mutta vähän siinä alussa pääsi Venäjä ja Norja karkuun, kun oli siä letkan häntäpäässä. Hyvin pystyin kyllä siinä Ebban perässä hiihteleen, oli ihan hauska hiihtää tommonen vitosen kisa. Sai kovavauhtista hiihtoo, Ebbasta oli kyllä tänään itelle iso apu, Pärmäkoski kertoi.

Riitta-Liisa Roponen lähti yhdessä Charlotte Kallan kanssa kolmososuudelle ja ajoivatkin melko pian Venäjän kiinni. Kalla lähti hieman karkuun Suomelta ja Venäjältä, mutta kolmikko tuli lopulta melko samaan aikaan vaihtoon.

- Tosi kovalla vauhdilla mentiin. Mun rooli on pitää asemat ja lähettää nelososuuden urheilija niin hyvässä paikassa kun mahdollista jatkamaan viestiä. Onnistu tänään hyvin, oli hyvä päivä itellä ja joukkueella hieno päivä, Roponen kommentoi.

Ankkuriosuudella Eveliina Piippo ajoi Ruotsin kiinni ja yritti tehdä ratkaisua matkalla, mutta Ruotsin ankkuri Jonna Sundling pysyi hyvin peesissä ja iski lopussa uuden vaihteen silmään ja nappasi Ruotsille kakkossijan.

- Oon tyytyväinen tän päivän suoritukseen. Suunnitelma oli et ylämäet hakkaisin sellasta vauhtia, että kilpakumppaneille tulis sen verran happoo jäseniin, että niillä ei olis enää sanomista lopun helpoilla osuuksilla. Se ei nyt ihan toteutunut. Sen takia yritin vielä siinä lähtee vetämään, kun lähettiin viimeselle kierrokselle. Toivoin että saisin Ruotsalaista väsytettyä, mutta valitettavasti se ei väsynyt. Toivotaan että tulevaisuudessa jos vielä tulee samanlainen tilanne niin pystyisin sen loppukirin viemään, Piippo analysoi kilpailuaan.

Miesten viesti Venäjän juhlaa

Venäjä otti kaksoisvoiton miesten viestissä. Norja oli kilpailun kolmas ja Suomi heidän jälkeensä 4:s. Suomi oli Perttu Hyvärisen ja Iivo Niskasen perinteisen osuuksien jälkeen mitalikamppailussa. Lari Lehtosen kolmannella osuudella Suomi joutui hieman taipumaan ja tuli neljäntenä vaihtoon. Tämän sijoituksen Matti Heikkinen ankkurina sai säilytettyä ja Suomelle siis hieno 4:s sija. Suomi jäi lopulta kisan voittaneesta Venäjästä 56,4 sekuntia.

Suomen joukkueen päävalmentaja Matti Haavisto oli tyytyväinen molempien viestijoukkueiden suorituksiin.

- Hyvä suoritus sekä miehiltä että naisilta. Naiset toisen kerran podiumille viestissä ja osoittivat että Seefeldissä taistellaan realistisesti mitalista. Myös miehiltä loistava suoritus. Samalla joukkueella kun viime vuonna olympialaisissa, nyt vähän erilaisella järjestyksellä, mutta kaikki suoriutu mainiosti. Hatunnosto sekä huollolle että urheilijoille. Hieno viestipäivä ja oltiin isojen maiden mukana kärkitaistossa kummassakin viestissä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle