Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen miehet pelaavat olympiakarsinnat Kiinassa

Suomen miehet pelaavat olympiakarsinnat Kiinassa

 

Kansainvälinen Lentopalloliitto FIVB on julkistanut elokuussa pelattavien miesten ja naisten olympiakarsintojen järjestäjämaat. Suomen miehet pelaavat Kiinassa järjestettävässä olympiakarsintaturnauksessa.

Kiinan ja Suomen lisäksi samassa F-lohkossa pelaavat Argentiina ja Kanada. Lohkon voittaja selviytyy Tokion olympialaisiin 2020. Miesten olympiakarsintaturnaukset pelataan 9.-11. elokuuta. Saman aikaisesti pelataan kuusi neljän joukkueen karsintaturnausta, joiden voittajat selviytyvät olympialaisiin.

Karsintalohkot (Isäntämaa ensiksi mainittuna)

Lohko A: Bulgaria, Brasilia, Egypti, Puerto Rico.
Lohko B: Hollanti, USA, Belgia, Etelä-Korea.
Lohko C: Italia, Serbia, Australia, Kamerun.
Lohko D: Puola, Ranska, Slovenia, Tunisia.
Lohko E: Venäjä, Iran, Kuuba, Meksiko.
Lohko F: Kiina, Kanada, Argentiina, Suomi.

Tokion olympiakarsintojen toinen vaihe on maanosakohtainen. Jokaisen viiden maanosan karsintojen voittaja saa olympiapaikan.

Euroopan Lentopalloliitto CEV on päättänyt, että Euroopan karsinnat pelataan samalla tavalla kuin vuoden 2016 olympialaisiin karsittaessa. Vuoden 2020 tammikuussa pelataan kahdeksan joukkueen turnaus, johon pääsee kahdeksan Euroopan rankingin parasta maata, jotka eivät ole vielä selviytyneet Tokioon. Suomi on tällä hetkellä Euroopan rankingissa sijalla 11.

Tokion olympialaiset järjestetään 24.7.-9.8.2020. Olympialaisten lentopalloturnaukseen pääsee 12 maata, joista yksi on isäntämaa Japani. Muut 11 maata tulevat karsintojen kautta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle