Suomi MM-kisojen pronssiotteluun

Venäjä voitti Suomen 6-2 (2-2) MM-kisojen välierässä. Suomi kohtaa lauantaina pronssiottelussa Kazakstanin kello 11.00 Suomen aikaa.

Suomi sai otteluun hyvän alun Markus Kumpuojan laukoessa Suomen 1-0 johtoon ottelun seitsemännellä minuutilla. Ottelua oli pelattu vartin verran, kun Venäjä tuli kuitenkin Suomen pallonmenetyksestä tasoihin. Ensimmäinen puoliaika oli Suomelta hyvää peliä ja puolustuspelaaminen pysyi hyvin kasassa. Venäjän johtomaalin jälkeen Jimi Heinonen toi Suomen tasoihin Tuomas Määtän syötöstä. Puoliajalle mentiin 2-2 tasalukemissa.

Toisen puoliajan ensimmäinen kymmenen minuuttia oli Suomelle synkkä. Hyökkäyksiin ei päästy kontroloidusti ja puolustuspelaaminen oli rauhatonta. Niinpä Venäjä pääsi helponlaisesti 4-2 johtoon, kun toista puoliaikaa oli pelattu kuusi minuuttia. Toisella puoliajalla Venäjän luisteluvoima tuli entisestään esiin, eikä Suomi saanut kuin harvoja maalipaikkoja muutamaa kulmaa lukuun ottamatta. Jakson loppupuolella Venäjä kaunisteli vielä loppulukemiksi 6-2.

– Tänään teimme niistä harvoista paikoista maalit. Olisi vaatinut, että onnistumme myös kulmalyönneistä. Tiukoissa peleissä kaiken pitäisi onnistua, kommentoivat valmennuskaksikko Antti Parviainen ja Ari Holopainen ottelun jälkeen.

– Nuoren joukkueen materiaali ja rutiini ei vielä aivan riitä koviin kansainvälisiin peleihin, mutta hyvin menemme eteenpäin ja tämän joukkueen parhaat vuodet ovat vasta edessä, jatkoi Holopainen.