Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Juuso Puhakka tavoittelee kahden mantereen rata-autoilun mestaruutta - kausi alkaa Lähi-idästä

Juuso Puhakka tavoittelee kahden mantereen rata-autoilun mestaruutta - kausi alkaa Lähi-idästä

 

Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian mestari, kirkkonummelainen Juuso Puhakka, 20, kilpailee nyt helmikuussa käynnistyvällä kilpailukaudella niin Lähi-idässä kuin Aasiassa, jossa hän japanilaisen tallitoveri Takeshi Kasain kanssa hakee niin Lamborghini Super Trofeo Middle East kuin Aasian ratasarjojen mestaruutta. Vuonna 2018 Puhakka voitti Aasian ratasarjan PRO-AM luokan mestaruuden ja nyt hän siis taistelee yleiskilpailujen voitoista kummankin ratasarjan PRO-luokassa.

Puhakka ja Kasai kilpailevat menestyksekkäässä kiinalaisessa FFF Racing Teamissa, joka on aikaisempina vuosina saavuttanut mestaruuksia niin Lähi-Idässä kuin Aasiassa. Flying Finn Academyn A-maajoukkueurheilija päätyi kiinalaistiimiin heidän halutessaan kuljettajan, joka pystyy ajamaan yleiskilpailujen voitoista. Puhakka tarttui saamaansa haasteeseen, joka takaa hänelle vähintään 20 kilpailulähtöä sekä myös tiimin GT3-auton testaus- ja kehitystyötä.

- Kun Marraskuussa 2018 varmistin Aasian mestaruuden, nimettiin minut sen jälkeen Suomen autourheilun A-maajoukkueurheilijaksi ja samalla Olympiakomitean tukiurheilijaksi niin nyt olen tilanteessa, että pöydälläni oli vain hyviä tarjouksia kilpailla kansainvälisissä rata-autoilun sarjoissa. Kiinalainen FFF Racing Team esitti autourheilu-urani kehittymisen kannalta parhaimman tarjouksen ja sen myötä nyt tulevana viikonloppuna ajetaan jo kauden kolme ensimmäistä osakilpailua eli puolet Lähi-idän mestaruussarjasta, Puhakka kertoo.

- Starttaan kilpailukauteen hallitsevana Mestarina, joten tavoitteena ei voi olla muuta kuin osakilpailujen voitot ja sarjojen Mestaruudet. Tiedän jo nyt, että taso kilpailuissa tulee olemaan kovempi kuin  vuosi sitten, joten haastetta tulee riittämään. Siltikin erittäin luottavaisin mielin nyt lähden kohti Lähi-itää ja tulevana viikonloppuna sen kolmea ensimmäistä Dubaissa ajettavaa osakilpailua kohden, Puhakka jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Middle East 2019:
- 15.-16.2.2019 - Dubai
- 22.-23.2.2019 - Abu Dhabi

Lamborghini Super Trofeo Asia 2019:
- 6.-7.4.2019 - Sepang, Malesia
- 22.-23.6.2019 - Suzuka, Japani
- 6.-7.7.2019 - Fuji, Japani
- 3.-4.8.2019 - Yeongam, Etelä-Korea
- 31.8.-1.9.2019 - Shanghai, Kiina
- 24.-25.10.2019 - Jerez, Espanja

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle