Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lotta Lepistö viimeisen etapin voittoon Valenciassa

Lotta Lepistö viimeisen etapin voittoon Valenciassa

 

Lotta Lepistö kiri jälleen yhden voiton Trek-Segafredo tallilleen Espanjassa Setmana Ciclista Valenciana etappiajon viimeisellä etapilla. Voitto oli Lepistön toinen kisassa, sillä hän voitti myös toisen etapin perjantaina.

Viimeiselle etapille lähdettiin eilisen etappivoittaja Clara Koppenburgin johtaessa turvallisella lähes 50 sekunnin erolla kokonaiskisaa. Odotettavissa oli siis mahdollisesti massakiriin päättyvä etappi, jonka tiedettiin sopivan Lepistölle kohtuullisen hyvin alkupuoliskon isosta noususta huolimatta.

Etapin voitto ratkaistiinkin perjantain tapaan lopun massakirissä. Etapin alkupuolella olleessa mäessä Lepistö joutui antamaan hieman keulalle periksi, mutta alamäessä hän nousi nopeasti takaisin tiimikavereidensa avustuksella. Mäen jälkeen etappia värittivät lukuisat iskut, joissa myös Lepistö oli mukana, mutta näistä mikään ei mennyt maaliin asti.

"Viimeiset 10km kisasta olivat aika hektiset ja meiltäkin kaatui yksi kuski. Jäljellä olleet tiimikaverit tekivät kuitenkin tosi hyvää työtä leadoutissa", Lepistö kertoo kisa loppuvaiheista.

"Avasin kirin ehkä 350m ennen maalia, koska lopussa oli vielä yksi kurvi, josta oli vain 100m maaliin, että tulisin siihen ensimmäisenä. Italian Elena Cecchini tuli kuitenkin kurvissa ohi, mutta onneksi lyhyellä loppusuoralla pystyin vielä kirimään ohi. Ihan jees viikko siis takana", Lepistö jatkaa. Cecchini oli lopulta etapin toinen ja Coryn Rivera kolmas.

Lepistön entinen tallikaveri Clara Koppenburg säilytti johtonsa kokonaiskilpailussa. Näin Lepistöä ja Koppenburgia valmentavan suomalaisen Tommi Martikaisen valmennustiimiin saatiin kaksi ammattilaisvoittoa samana päivänä. Lepistön sijoitus kokonaiskisassa oli 51.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleLotta Lepistö

Tiedot