Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallon 1-sarjoissa taistellaan viimeisistä pudotuspelipaikoista

Lentopallon 1-sarjoissa taistellaan viimeisistä pudotuspelipaikoista

 

Kahden seuraavan viikon ratkeaa, mitkä joukkueet jatkavat lentopallon 1-sarjojen puolivälieriin.

Naisten 1-sarjassa salolainen LP Viestin Akatemia on jo varmistanut runkosarjan voiton. Puolivälierien kotiedussa on vahvasti kiinni myös Oulun Kisko, mutta toisen ja seitsemännen joukkueen välinen ero sarjataulukossa on vain kuusi pistettä. Viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailee vielä neljä joukkuetta: Raision Urheilijat, Joen Juju, Karelian Hurmos ja LP-Vampula 1. Kouvolan Lentopalloilijat -57 hakee ensi kaudella uutta vauhtia 2-sarjasta.

- LP Viestin Akatemia ja LP Vampula pelaavat 1-sarjan loppuun asti. Mahdollista liigapaikkaa ne eivät sen sijaan voi anoa. 1-sarjan mestaruus ratkaistaan liigakarsinnassa, joten sen vuoksi on päädytty tähän käytäntöön, Lentopalloliiton kilpailupäällikkö Jari Lankinen kertoo.

Mestaruusliigasta kahden parhaan 1-sarjalaisen seuraksi karsintoihin on tulossa WoVo Rovaniemi.

Naisten 1-sarjan ylivoimainen pistekuningatar on ollut Joen Jujun Anna Yefremenko. Ukrainalainen on takonut 20 ottelussa peräti 446 pistettä.

- Anna on meille todellinen kultakimpale - urheilijana todellinen ammattilainen ja ihmisenä huipputyyppi. Hänen hyökkäysvalikoimansa on 1-sarjassa ihan ylivoimainen, Jujun päävalmentaja Matti Hämäläinen kehuu suojattiaan.

Miehissä vielä yksi pudotuspelipaikka jaossa

Miesten 1-sarjassa runkosarjan voitto ratkaistaan Karelian Hurmoksen ja Rantaperkiön Iskun kesken. Viimeisestä pudotuspelipaikasta vääntävät vielä kättä keski-iältään sarjan nuorimmat joukkueet, Kuortaneen valmennuskeskus ja Napapiirin Palloketut. Myös Aitolahden Riento tarttui vielä sarjapaikan suhteen oljenkorteensa voittamalla lauantaina vieraissa NaPan 2-3.

- Oppia tulee koko ajan lisää, ja kaikki on vielä auki. Pudotuspelipaikka on edelleen tavoitteena, Napapiirin Pallokettujen valmentaja Matti Alatalo totesi viikonlopun tappion jälkeen.

Miesten tilastoykkönen on Kyky-Betsetin latvialaisvavistus Aivars Petrusevics (22 ottelua / 355 pistettä). Miehissä Mestaruusliigan karsijajoukkue on Vantaa Ducks.

Runkosarjojen viimeiset ottelut pelataan 10. maaliskuuta, jonka jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta etenee puolivälieriin. Välierien voittajat pelaavat 30.3. - 14.4. yhdessä Mestaruusliigassa yhdeksänneksi sijoittuneen joukkueen kanssa karsintasarjan, josta kaksi parasta saa oikeuden anoa liigapaikkaa kaudelle 2019–20.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle