Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lepistö avasi klassikkokauden Belgiassa, Kangas kahdeksas Israelissa

Lepistö avasi klassikkokauden Belgiassa, Kangas kahdeksas Israelissa

 

Suomen naispyöräilijöitä kilpaili tänään sekä Belgiassa klassikkokauden avanneessa UCI 1.1 kategorian Omloop Het Nieuwsbladissa että Israelissa UCI 1.2 kategorian Tour of Aravassa. Belgiassa viivalla olivat Trek-Segafredon Lotta Lepistö sekä Isorex No-Aguassa ajava Antonia Gröndahl. Israelissa kilpaili eilisen tapaan naisten maajoukkue, jossa ajoivat Minna-Maria Kangas, Sari Saarelainen, Ida Sten ja Pia Pensaari. 

Omloop Het Nieuwsbladin reitti on raju sisältäen mm. kuuluisan Muur-Kapelmuurin mukulakivinousun, jossa kilpailijoita on vastassa välillä jopa 20% nousua. Ennen kisaa Lepistö arveli mahdollisuuksiensa olevan 50/50 riippuen siitä, miten kisa etenisi. Lepistö ajoikin kärkiryhmässä Muurille asti, jossa ryhmä hajosi ja hän ei aivan ehtinyt mäen päältä kärjen mukaan. 

"Se oli viidestä sekunnista nyt tällä kertaa kiinni, etten päässyt mukaan kärkikahinoihin. Ei muuta kuin huomenna uusi yritys", kertoo Lepistö, joka siis starttaa heti huomenna Spar Omloop Van Het Hagelandissa. 

Lepistön sijoitus oli lopulta 33. ja Gröndahlin 80. Kisan voitti hollantilainen Boels-Dolmansin Chantal Blaak.

Israelissa maajoukkueen naiset jatkoivat pirteitä esityksiään eilisen aika-ajon jatkoksi. Naiset ajoivat vajaan 70km mäkisen kisan hienosti joukkueena ja lopputuloksista suomalaisnaisista Minna-Maria Kangas löytyy sijalta 8. ja Sari Saarelainen sijalta 11. 

"Tänään jalat olivat paremmat kuin eilisessä aika-ajossa ja mäki nousi helpommin. Ida ja Pia auttoivat sovitusti minut ja Sarin ensimmäisen nousun alkuun, jotta pääsimme siihen hyvissä asemissa", Kangas kertoo kisa jälkeen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleLotta Lepistö

Tiedot