Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Oinas ja Kankaanpää Hopeasompa-mestareiksi yhdistetyssä - Lahden kilpailu päätti myös junioricupin

Oinas ja Kankaanpää Hopeasompa-mestareiksi yhdistetyssä - Lahden kilpailu päätti myös junioricupin

 

Yhdistetty päätti Lahdessa käydyt Hopeasompa-kilpailut sunnuntaina iltapäivällä. Taivalkosken Kuohun Annamaija Oinas hallitsi mäkihypyn tapaan myös yhdistetyssä 16-vuotiaiden sarjaa ja poikien vastaavassa sarjassa voittoon hiihti Jyväskylän Hiihtoseuran Samuli Kankaanpää.

Annamaija Oinas lähti ladulle toisena kymmenen sekuntia johtanutta Vöyri IF:n Alva Thorsia perässä. Kaksikko hiihti lähes koko matkan yhdessä ja Oinas oli loppusuoralla vahvempi sekunnin marginaalilla. 

- Mäessä olin tyytyväinen koekiekkaan, mutta kisassa ehkä yritin vähän liikaa. Hiihtoon oon kyllä tosi tyytyväinen, suksi pelasi hyvin ja kuntoa riitti. Oli tämä latu kyllä tosi kova, kertoi Oinas kisan jälkeen.

Tyttöjen 16-vuotiaiden kolmas oli Alahärmän Kisan Hertta Luoma.

Poikien 16-vuotiaiden sarjassa Samuli Kankaanpää juhli mestaruutta ennen Paimion Urheilijoiden Paavo Kilpeläistä ja Lahden Hiihtoseuran Kasperi Valtoa. Valto johti kilpailua mäkiosuuden jälkeen.

Kankaanpää oli tyytyväinen erityisesti hiihtovauhtiinsa. 

- Koekierros oli tosi hyvä, mutta kisakierroksella vähän myöhästyin. Hiihto kulki tänään hyvin, ei ollut oikeestaan mitään ongelmaa. Jaksoin alusta loppuun asti painaa, kertoili iloinen Kankaanpää, joka kertoi keskittyvänsä kevätlumilla erityisesti hyppäämisen harjoitteluun.

Lahden Hiihtoseuralle kolme yhdistetyn mestaruutta

Lahden Hiihtoseuran urheilijat taistelivat kolme yhdistetyn mestaruutta lauantaisten neljän mäkimestaruuden lisäksi. Voittoihin ylsivät Akseli Vidgren poikien alle 10-vuotiaiden sarjassa sekä tuplamestareiksi mäkimestaruuden lisäksi Kaimar Vagul (P12) ja Tuomas Kinnunen (P14). Kaikki kolme johtivat kilpailua jo hyppyosuuden jälkeen. 

Nuorten tyttöjen sarjan (T10) viikonlopun tuplamestaruuteen ylsi Alahärmän Kisan Saimi Luoma. Tyttöjen 12-vuotiaissa Helsingin Mäkihyppääjien Anna Kerko hiihti mestaruuteen, ja kaksi vuotta vanhemmissa tytöissä Siilinjärven Ponnistuksen Minja Korhonen nappasi mestaruuden. Lahden Hiihtoseurasta yhdistetyn palkintopallille nousivat P12-sarjassa hopeaa hiihtänyt Jere Kukkonen ja T12-sarjassa pronssia napannut Heta Hirvonen.

Lahden Hiihtoseuran isännöimät Hopeasompa-kilpailut olivat sekä seuralle menestyksekkäät että järjestelyiltään onnistuneet. Vanhempien, mäkituomarikerhon ja talkoolaisten vahva joukkue keräsi kiitosta osallistuneilta. 

- Saimme paljon kiitosta kisoista. Päivät olivat pitkiä, mutta se ei haitannut urheilijoita tai taustajoukkoja, joten voin hyvillä mielin todelta kisojen onnistuneen. Yleisöäkin oli viikonlopun aikana Karpalossa mukavasti kannustamassa nuoria urheilijoita, kiitteli mäkihypyn kilpailunjohtaja Jouni Forsström. 

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle