Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Santeri Kiiveri nousi jälleen podiumille La Molinassa

Santeri Kiiveri nousi jälleen podiumille La Molinassa

 

Para-alppihiihtäjä Santeri Kiiveri jatkoi loisteliasta maailmancupin kisaturneeta Espanjan La Molinassa. Kahdella pujottelun osakilpailulla jatkunut maailmancup-viikonloppu kiillotti suurpujottelusta tulleen pronssimitalin ensimmäisessä pujottelun osakilpailussa hopeiseksi. Kiiveri jäi kärkimiehestä, Ranskan Arthur Bauchetista jopa +9.86 sekuntia. Kilpailun kolmanneksi naapurimaa Ruotsin Aron Lindström, +11.00 sekunnin erolla kärkeen.  

- Bauchetin vammaluokitus antaa hänelle roiman edun, jota on mahdoton saada laskemalla kiinni. Tasoitus on tällä hetkellä liian kova Bauchetille, mikä näyttää tämän lajinkin kannalta hieman hassulta ulospäin, jos miltei kymmenen sekunnin erolla sijoittuu silti toiseksi. Myös kilpailun järjestäjät tuumailivat, että luokitukseen on puututtava, kommentoi Kiiveri 
 
Kaikesta huolimatta Kiiveri on tyytyväinen toiseen sijaan ja ylipäänsä koko maailmancup-kilpailujen suorituksiin. Myös tänään Kiiveri hätyytteli palkintosijoja, mutta taipui täpärästi 4:nneksi. 

- Ensimmäisellä kierroksella pompin hieman radan ulkopuolelle ja miltei lopetin jo laskuni, mutta päätin kuitenkin jatkaa maaliin. Toiselle kierrokselle päätin lähteä täysillä ja sainkin kurottua menetettyjä sekunteja kiinni tehden kierroksen pohja-ajan 2.72 sekunnin erolla muihin ja pystyin nousemaan neljänneksi. Olen tyytyväinen myös tähän päivään: vauhtia löytyy, joten voin hyvillä mielin lähteä kohti Ranskan MC:n finaaleja, kommentoi Kiiveri. 
 
Toisen pujottelun voittoon Itävallan Martin Wuerz, toiseksi Yhdysvaltain Thomas Walsh ja kolmanneksi Ruotsin Aron Lindstrom. Ensimmäisen pujottelun osakilpailun voittanut Arthur Bauchetin kilpailupäivä päättyi ensimmäisellä kierroksella ulosajoon. 

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle