Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ristomatti Hakola parhaana suomalaisena 13:s Falunin sprinteissä

Ristomatti Hakola parhaana suomalaisena 13:s Falunin sprinteissä

 

Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään lauantaina Falunissa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Neljä suomalaista selvitti tiensä kilpailujen erävaiheisiin. Suomalaisnaisista vain Krista Pärmäkoski läpäisi karsinnan, miehistä erävaiheissa nähtiin Ristomatti Hakola, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen. Parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Hakola, joka oli kolmastoista.
 
Ristomatti Hakola oli vahvasti aika-ajojen neljäs ja lähti rohkeasti haastamaan kauden kärkihiihtäjiä ensimmäiseen erään.

- Tänään oli vaikean jakson jälkeen taas ihan hyvää ja normaalia 'Risemasaa'. Aika-ajo oli hyvä, ei paljon parannettavaa löydy. Ykköserä oli tietysti kova, lähdin haastamaan ja pitämään vauhtia. Lähtö vähän epäonnistui ja jäin viimeiseksi, joutui vähän painimaan. Vaikean jakson jälkeen täytyy olla vähän tyytyväinen, totesi Hakola.
 
Lauri Vuorinen taisteli kilpailussa sijalle 24. Vuorinen oli karsinnan 30:s ja oli näin ollen viimeinen urheilija, joka selvisi erävaiheeseen. Hiihto kulki alkuerässä jo paremmin.
 
- Karsinta oli vaikea, niukin naukin pääsin jatkoon. Erässä selkeästi parempaa tekemistä. Koitin seurata "Riseä", kun se lähti lyömään kovaa. Ei ihan riittänyt loppuun asti, sen verran tuli laktaattia jalkoihin, että ne viimeiset kurvit olivat aika hapokkaita, kertasi Vuorinen.
 
Joni Mäki oli kilpailun 26:s. Mäki avasi päivän vahvasti ja oli karsinnan seitsemäs. Urheilijan asettamat tavoitteet eivät kuitenkaan täyttyneet, kun alkuerä ei sujunut optimaalisesti.
 
- Olin asettanut odotukset, että vähintään välieriin pitäisi hiihtää. Aika-ajon jälkeen näytti hyvältä, oli helppoa hiihtoa. Aika hektiseksi meni hiihtäminen erässä. Pehmoinen latu ja valitsin huonoja linjoja ja tuntui, ettei hiihtämisestä tullut mitään. Tosi karvas maku jäi erähiihdosta. Tuntuu, että tästä päivästä jäi luu käteen, kommentoi selkeästi pettynyt Mäki.

Krista Pärmäkoski oli naisten kilpailun 24:s. Pärmäkosken katse oli sprintin päätteeksi jo huomisessa 10 kilometrin kilpailussa.

- Hyvää perustekemistä, jaksoin jauhaa, mutta nopeus puuttuu. Huomaa, että kun kausi painaa, niin nopeus on kadoksissa. Huomenna on tottakai mulle se tärkeämpi päivä täällä. Siinä yritän iskeä kovaa. Toivotaan tasapuolisia olosuhteita, totesi Pärmäkoski.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleRistomatti Hakola

Tiedot

Joni Mäki

Tiedot

Krista Pärmäkoski (o.s. Lähteenmäki)

Tiedot

Lauri Vuorinen

Tiedot