Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Herola sateisen päätöskisan kuudes - kaksijakoinen kausi päättyi tyytyväisyyteen

Herola sateisen päätöskisan kuudes - kaksijakoinen kausi päättyi tyytyväisyyteen

 

Yhdistetyn maailmancup päättyi tänään Saksan Schonachissa. Ilkka Herola oli päätöskilpailun kuudes ja päätti kauden kokonaiscupin 11. sijaan. 

Finaalipäiväksi aikataulutettu kahden kierroksen mäkikisa ja 15 kilometrin hiihto-osuus typistyi varakilpailun tulosten mukaiseen 10 kilometrin hiihtoon. Sää kangisti urheilijoita, kun taivaalta tuli räntää ja vettä ja tuuli oli kova.

- Ihan kohtalainen lopetuspäivä. Hiihto oli ajallisesti huono, pääsi kylmä kangistamaan, kun vettä ja räntää tuli. Aiheutti kyllä aika huonon tunteen, oli kädet tunnottomat. Kuudessija jatkaa loppukauden hyvää sarjaa, voihan tähän isossa kuvassa olla tyytyväinen, Herola summasi. 

Koko kautta ajatellen Herola näki henkisen kasvun suurimpana voittonaan.

- Pitäisin kuitenkin kaikkine henkisine voittoineen hyvänä tätä kokonaisuutena. Semmoisesta suosta, mikä oli ensimmäisen parin kuukauden ajan, niin pystyi nousemaan tälle tasolle, se oli uran hienoin tasonnosto. Jotain siis saatu aikaiseksi tuolla henkisellä puolella, analysoi Herola.

Eero Hirvosen kilpailu kaatui pitkälti varakilpailun hyppyyn, ja mies lähti hiihto-osuudelle yli kolme minuuttia kärjen takaa, sijalta 50. 

- Ei kovin häävi kruunaus ollut tälle kaudelle, ei sen kummempaa kerrottavaa tämän päivän kisasta, sanoi Hirvonen.

Kokonaisuus jäi kuitenkin plussalle, koska polvivamman jäljiltä Hirvosen kilpaileminen oli epävarmaa.

- Kausi on ollut tuloksellisesti vaikea, vaikka muutama kohokohta toki siellä on. Tottakai hyviä asioitakin mahtuu, kuten hiihtovauhti mennyt eteenpäin ja ja vielä loppukirit on parantuneet, mutta tässä tilanteessa ei auta, kun hyppääminen on niin vaikeaa. Lähtökohdat eivät olleet kovin häävit tähän kauteen. Siihen nähden siellä ollut joitakin ihan hyviäkin kisoja, siihen pitää olla tyytyväinen, pyöritti ajatuksiaan Hirvonen.  

Hirvonen kiittää vielä tiimiä, joka mahdollisti hänen kuntoutumisensa ja kilpailemisen. 

- Iso kiitos tiimille, mikä on tähän ympärille saatu rakennettua, että on ylipäätään päässyt kilpailemaan.

Finaalipäivän hyppyosuuden kaatuessa tuulioloihin, kaikki varakilpailun urheilijat pääsivät ladulle. Leevi Mutru jäi niukasti ulos pisteiltä sijoittuen 33:nneksi. Otto Niittykoski taisteli lainasuksilla 47:nneksi. 

Maailmancupin Herolan 11. sijaa täydensivät Eero Hirvosen 24:s, Leevi Mutrun 38:s ja Arttu Mäkiahon 39:s kokonaiscupissa.

Vaikka yhdistetyn kansainvälinen kilpailukausi on ohi, jatkavat urheilijat vielä Suomen mestaruuskilpailuissa kuun lopussa Taivalkoskella ja Rukalla. 

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleIlkka Herola

Tiedot

Eero Hirvonen

Tiedot

Leevi Mutru

Tiedot

Arttu Mäkiaho

Tiedot