Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miska Mustonen voittoon parikumpareiden Eurooppa cupin finaalissa Sveitsin Airolossa

Miska Mustonen voittoon parikumpareiden Eurooppa cupin finaalissa Sveitsin Airolossa

Suomen kumparelaskun EC-joukkueessa laskeva Miska Mustonen laski voittoon viimeisessä parikumparelaskun osakilpailussa Sveitsin Airolossa. Loisteliaan päätöksen kaudelle tehnyt Mustonen päihitti superfinaalissa Iso-Britannian William Feneleyn. 

- Pitkä reissu takana, joten aamulla oli hieman väsynyt fiilis kropassa, mutta treeneissä huomasin, että lasku toimii ja on vapautunut olo. Se antoi jotenkin tosi paljon voimaa ja rentoutta kisapäivään. Koko kauden on ollut erityisen rentofiilis laskea ja on ollut ilo huomata, että vielä starttipaikalla pystyy ajattelemaan ja juttelemaan laskukavereiden kanssa ihan muusta kuin tulevasta kisasuorituksesta. Se on ehkä ollut avain loistavaan kauteen, Mustonen kiteyttää voittotunnelmiaan. 
 
Myös peräti kolme muuta suomalaista kumparelaskijaa nähtiin upeasti 10 parhaan joukossa viimeisessä kumparelaskun finaalikilpailussa. Riku Voutilainen 6:s, Severi Vierelä 7:s ja Akseli Ahvenainen 8:s. Rasmus Karjalainen sijalla 11:s, Lassi Pohtola 16:s, Joel Kangas 20:s, Aleksi Kaisla 29:s.

Myös naisten sarjassa Riikka Voutilainen kilpailun yhdeksäntenä. 

Eilen kisatussa ensimmäisessä parikumparelaskun osakilpailussa Miska Mustonen parhaana suomalaisena 4:s, Riku Voutilainen 6:s ja Akseli Ahvenainen 7:s. Riikka Voutilainen naisten sarjassa 11:s. 

EC-joukkue on sijoittunut menestyksekkäästi koko kauden Eurooppa cupissa. Freestylehiihdon urheilujohtaja Timo Kanninen on tyytyväinen joukkueen saavuttamaan menestykseen ja näkee kumparelaskun kehittyvän jälleen oikeaan suuntaan.  

- EC-joukkueen kisakausi on mennyt loistavasti ja tämän päiväisen finaalikilpailun voitto, on omalta osaltaan osoitus laskijoiden ja valmennuksen laadukkaasta tekemisestä. Erityisesti on huomioitava
onnistumiset laajalla rintamalla. Saimme 5 laskijaa cupin lopputuloksissa 10 parhaan joukkoon, Miska Mustosen sijoittuessa parhaana suomalaisena toiseksi. Neljä osakilpailuvoittoa, 12 palkintosijaa ja lukuisia hyviä muita sijoituksia kaikilta joukkueen laskijoilta todistavat sen, että suomalainen kumparevalmennus on ottanut tällä kaudella selkeän askeleen kohti lajin kirkkainta kärkeä. Kauteen on sisältynyt luonnollisesti myös pettymyksiä, mutta yhdessä tekeminen toisia kannustaen on varmasti auttanut raskaan EC-kiertueen läpiviennissä. Olemme toki vasta matkan alussa ja tärkeintä olisikin nyt varmistaa resurssit pitkäjänteiselle tekemiselle. Iso kiitos jo tässä vaiheessa valmentaja Juha Hautsalolle ja onnittelut koko joukkueelle hienosta kisakaudesta! Kumparelaskijoilla on edessä vielä SM- ja PM-kisat sekä nuorilla MM-kisat ja sen jälkeen valmistautuminen uuteen kauteen alkaakin jo huhtikuussa.

EC:n kokonaispisteissä Miska Mustonen toinen, Johannes Suikkari 4:s, Akseli Ahvenainen 6:s, Riku Voutilainen 7:s, Severi Vierelä 9:s, Lassi Pohtola 14:s, Rasmus Karjalainen 17:s, Aleksi Kaisla 25:s ja Joel Kangas 28:s.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle