Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pärmäkoski neljäs päätösmatkalla - Heikkisen kansainvälinen ura päätökseen

Pärmäkoski neljäs päätösmatkalla - Heikkisen kansainvälinen ura päätökseen

 

Maastohiihdon maailmancup hiihdettiin päätökseen Kanadan Quebecissä. Naisten takaa-ajokilpailussa neljänneksi hiihti Krista Pärmäkoski, joka oli myös maailmancupin kokonaiskipailun neljäs. Norjan Therese Johaug nousi kokonaiskilpailun kolmanneksi viimeisessä kilpailussa. 

Krista Pärmäkoski oli viimeisen osakilpailun osuusaikojen toinen heti Therese Johaugin jälkeen. Takaa-ajokilpailu sujui Pärmäkoskelta ennalta luodun taktiikan mukaisesti. 

"Tänään oli tosi hyvä kisa, harmittavan lähelle jäi Theresen päänahka. Oli tosi hyvä kisa, kausi sai hyvän lopun ja voi hyvillä mielin lopettaa kansainvälisen kauden", sanoi Pärmäkoski, joka pohti, olisiko sittenkin ollut hyvä jatkaa kautta, viitaten Theresen voittamisen jääneen niin lähelle osuusajoissa. 

Päävalmentaja Matti Haavisto nosti Kristan taistelun esille. 

"Päivän jännittävintä ja parasta antia oli varmasti Kristan hieno taistelu, tuloksena neljäs sija. Tyytyväinen voi olla, päivän toiseksi nopein aika, 3,9 sekuntia Thereselle hävinneenä", kommentoi Haavisto.

Laura Mononen hiihti päivän kisassa sijalle 32., Kerttu Niskanen 34. ja Anne Kyllönen oli kilpailun 37:s.

"Kroppa ja mieli oli aika tyhjä päivän kisassa, kun Kollenilta lähtien on hiihtänyt kisoja. Kausi oli vaihteleva, selkäleikkauksen jälkeen joutui lähtemään aika vajaasta harjoitustilanteesta", summasi yhteen Anne Kyllönen, joka hiihtää vielä keväällä monen muun tapaan SM-kisat. 

Naisten maiden välisessä cupissa Suomi oli viime vuoden tapaan viides. Päävalmentaja Haaviston mukaan haasteet ovat sprintissä ja vapaan hiihdossa. 

"Naisten sprintissä suurin haaste, etenkin vapaalla tyylillä. Kovasti yritetään töitä tehdä, että ratkaisuja sprinttihiihdon parantamiseksi löytyisi. Kuitenkin nuorten hiihtäjien esiinmarssi on ollut mukavaa katseltavaa, kuten Eveliinan ja Anitan. Lisäksi positiivista on, että naisten viestissä hiihdettiin kahdesti podiumille", sanoi Haavisto. 

Hakolan taistelu toi 13. sijan 

Ristomatti Hakola lähti päivän 15 kilometrin takaa-ajokilpailuun sijalta 10. Hakola taisteli 13:nneksi. Myös Joni Mäki onnistui tänään normaalimatkalla ja hiihti osuuden 15:nneksi nopeimman ajan ja oli Quebecin "tourin" 36:s. 

Maailmancupkauteensa Mäki on tyytyväinen.

"Ensimmäinen maailmancupkausi maajoukkueessa takana. Hyvii onnistumisia läpi kauden sprintistä pääosin. Muutama ihan mukava onnistuminen myös normaalimatkoilta. Tänään tuli toinen, yksi oli Rukalla ja yksi Otepäässä. Tänään oli mukava hiihtää, sai koko ajan hiihtää lujaa. Tuntui, että jaksoi loppuun asti painaa ja taistella", kertoi positiivinen Mäki.

Lauri Vuorinen oli takaa-ajon 46:s ja kansainvälisen uransa tähän kilpailuun päättänyt Matti Heikkinen 48:s. 

"Eilen oli hiihdossa täällä ihan tosissaan yritystä, ja kyllä tänäänkin lähdin reipasta vauhtia, mutta aika alkumatkalla jo huomasin, että semmoinen encore tästä nyt tuli", mietti Heikkinen päivän hiihtoa. 

Heikkiselle oli selvää, että hän haluaa hiihtää Kanadan viimeiset osakilpailut. 

"En pohtinut oikeastaan ollenkaan Kanadan jättämistä väliin. Halusin lähteä. Täällä on kaikki se työympäristö, jossa olen vuosikaudet ollut ja paljon keskusteluja käyty hiihtokilpailujen ohessa. Fiilis on levollinen ja hyvä, paljon muistoja ja kuten elokuvissa viimeisenä työpäivänä kasataan tavarat työpaikalta laatikkoon, on itsellä vähän semmoinen fiilis. Laatikkoon on tullut paljon tältä reissulta", mietti Heikkinen. 

Heikkinen kilpailee vielä Äänekosken ja Ylitornion SM-kilpailut kahden seuraavan viikon aikana.

Päävalmentaja Matti Haavisto kiitteli sekä Hakolan että Mäen järkeviä hiihtoja ja sprinttimiehinä kunnostautuneiden urheilijoiden distanssimatkan hiihtämistä. 

"Miesten kilpailussa Ristomatilla tosi järkevä hiihto, yksi parhaista vapaan kilpailuista. Sanoi, että ei ihan paukut riitä huippuvauhtiin koko matkan ajaksi, alku piti ottaa varovasti. Myös Jonilla oli pirteä hiihto. Matilla viimeinen kansainvälinen hiihto, mutta viikonpäästä SM-kisoissa jo lappu varmasti hänelläkin vielä rinnassa", kertoi Haavisto.

Kokonaisuutena maailmancupin valossa miesten kausi oli edellisvuoden mukainen. Pisteille hiihti 13 eri urheilijaa, joka tosin on viisi viime vuotta vähemmän. Sukupolven vaihdos näkyi miehissä naisia enenmmän, kun lopettaneita pistehiihtäjiä olivat mm. Toni Ketelä, Matias Strandvalla ja Ville Nousiainen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleRistomatti Hakola

Tiedot

Matti Heikkinen

Tiedot

Anne Kyllönen

Tiedot

Laura Mononen

Tiedot

Joni Mäki

Tiedot

Kerttu Niskanen

Tiedot

Ville Nousiainen

Tiedot

Krista Pärmäkoski (o.s. Lähteenmäki)

Tiedot

Matias Strandvall

Tiedot

Lauri Vuorinen

Tiedot