Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pärmäkoski ja Niskanen ottivat kolmannet mestaruutensa Äänekosken SM-hiihdoissa

Pärmäkoski ja Niskanen ottivat kolmannet mestaruutensa Äänekosken SM-hiihdoissa

 

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski ja Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen juhlivat mestaruuksia Äänekosken SM-hiihdoissa myös sunnuntaina. Molemmat voittivat Äänekoskella kolme mestaruutta.

Sunnuntaina sekä Pärmäkoski että Niskanen veivät mestaruudet ylivoimaisesti. Pärmäkosken voittomarginaali Kerttu Niskaseen oli 1.03,2 ja Niskasen voittomarginaali Ristomatti Hakolaan oli 1.30,4. Laura Mononen vei naisten pronssin, Juho Mikkonen miesten.

- Luulin, että he lähtevät joukolla hiihtämään minua kiinni. Lähdin kovaa liikkeelle. Oikeastaan ensimmäiset kolme kilometriä oli aika lailla tasuria minulle. Sain siinä vähän eroa lisää. Ajattelin, että yritin hiihtää kovaa, lipun kanssa maaliin saapunut Pärmäkoski sanoi.

Pärmäkoski hiihtää vielä Suomen Cupin huipentavan viestin ja SM-kilpailuiden 30 kilometriä ennen kesälomaansa.

Niskasella oli Pärmäkosken tavoin melko leppoisa päivä edellispäivänä hankitusta erosta johtuen.

- Lähdin perus-15:n kisaa tekemään. Alkaa olla sen verran ikää, että käynnistymiset ovat huonoja. Lähdin tasaista vauhtia. Ylitorniolla koitetaan ryöstää Jämiltä viesticupin voitto, Niskanen sanoi.

Äänekosken SM- hiihdot yli kaikkien odotusten

Yli 11000 katsojaa, 320 urheilijaa, 300 vapaaehtoista ja tuloksena huippuhiihtotapahtuma. Eikä pelkästään hiihto, sillä Äänekoskella vietettiin todellista yhteistä ulkoilmatapahtumaa auringonpaisteessa paljuineen ja huutokauppoineen.

-  Kyllähän me järjestäjät olemme saaneet viikonlopun ajan melkoista suitsutusta ja kiitosta. Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan, tosin katsojamäärä yllätti meidätkin, toteaa kilpailunjohtaja Heikki Mäkinen.

Ristomatti Hakola ihmetteli lisäksi valtavaa hiihdosta kiinnostuneen väen määrää.

-  Ei missään ole ollut näin paljon lapsia ja nuoria pyytämässä nimikirjoituksia. Todella hieno ja hyvin hoidettu tapahtuma.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Eero Hakonen kiteytti kokonaisuuden olleen loistava.

-  Kiitos kuuluu kaikille toimijoille, talkooväelle ja yhteistyökumppaneille. Iloisuus ja tekemisen halu sekä väen venyminen on aivan käsittämätöntä, Hakonen sanoi.

Kilpailunjohtaja Heikki Mäkinen suhtautuu jatkoon hyvin positiivisesti.

-  Koneisto on testattu ja kunnossa. Uusia nuoria tekijöitä, seuraväkeä on ollut vanhemman porukan mukana kasvamassa vastuuseen. Luotan näihin aktiivisiin nuoriin, joten eiköhän suunta ole selvä. Ensi vuoden kisapaikat on jo päätetty, mutta ehkä vuonna 2021, Mäkinen pohdiskelee hymyssä suin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleRistomatti Hakola

Tiedot

Juho Mikkonen

Tiedot

Laura Mononen

Tiedot

Iivo Niskanen

Tiedot

Kerttu Niskanen

Tiedot

Krista Pärmäkoski (o.s. Lähteenmäki)

Tiedot