Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pärmäkoski ja Niskanen juhlivat mestaruuksia Ylitorniolla

Pärmäkoski ja Niskanen juhlivat mestaruuksia Ylitorniolla

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski vei ylivoimaisesti naisten 30 kilometrin mestaruuden Ylitorniolla. Pärmäkoski jätti toiseksi tulleen Laura Monosen 1.28,9 minuutilla, Kerttu Niskanen nappasi pronssin. Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen vei miesten 50 kilometrin SM-kullan. Niskanen jätti Juho Mikkosen toiseksi 1.50,1 minuutin erolla, Joni Mäki otti pronssin.

Uransa tähän kauteen päättävistä Vantaan Hiihtoseuran miehistä Matti Heikkinen oli neljäs ja Anssi Pentsinen 11:s.

- Ei ollut helppoa, keli onneksi vähän liukastui loppuun. Oli ihan hyvä hiihto, ei tullut huonoa hetkeä. Paras vapaan 50 mitä olen hiihtänyt. Kyllä tämä lämmittää. Nyt kun jäi Falun (maailmancup) ja Kanada välistä, ei mitään herkintä, muttei voi sanoa, että liian väsynyt. Täällä oli hieno hiihtää, hienot maastot ja hyvin järjestetyt kisat, jälleen yhden hyvän kauden maailman huipulla hiihtänyt Niskanen sanoi.

Hän jatkaa kauttaan vielä Ylläs-Levi-hiihdossa. Niskanen oli yksi uransa päättänyttä Heikkistä maalissa tervehtineistä.

- Harvalla on niin kova irtiottokyky kuin Hapolla. Hän on meidän uudelle aikakaudelle asettanut tekemisen standardin, mitä vaatii, että pystyy pärjäämään, Niskanen sanoi.

Ristomatti Hakola piti ykköspaikkansa Suomen Cupissa, vaikka hän joutui jättämään Ylitornion kilpailut väliin. Perttu Hyvärinen oli toinen ja Niskanen kolmas.

Pärmäkoski vei myös Suomen Cupin kokonaiskilpailun 54 pisteen erolla Monoseen ja 120 pisteen erolla Riitta-Liisa Roposeen. Ikaalisten Urheilijat vei Marja-Liisan pokaalin.

- Alku lähti todella hyvin liikkeelle. Yllätyinkin, että ero oli ekan 7,5:n jälkeen niinkin suuri (lähes 50 sekuntia). Sen jälkeen pystyin jo vähän tarkkailemaankin tilannetta. Aika rennosti sain hiihdellä, jos olisi ollut sekuntikamppailua, olisin varmaan pystynyt tulemaan lopun vähän kovempaakin. Nautiskelin tuolla jo, en liikaa itseäni kiusannut, Pärmäkoski sanoi.

Kun Pärmäkoskelta kysyi kolmea positiivisinta asiaa kaudessaan, hän oli ennen kaikkea tyytyväinen tasaisuuteen sekä kilpailujen että hiihtotapojen osalta.

- Seefeldin perinteisen kymppi oli varmaan yksi uran parhaista kisoistani, vaikka mitali jäikin uupumaan. Suorituksena se oli tosi hyvä. Kolmantena asiana terveys, pieniä murheita, muttei mitään isoja, Pärmäkoski sanoo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJuho Mikkonen

Tiedot

Laura Mononen

Tiedot

Joni Mäki

Tiedot

Iivo Niskanen

Tiedot

Kerttu Niskanen

Tiedot

Krista Pärmäkoski (o.s. Lähteenmäki)

Tiedot