Sauli Pietikäinen yhdeksänneksi Ranskan etapeilla

Ranskassa AC Bisontinen joukkueessa tämän vuoden alusta pyöräillyt TWD-Länkenin ajaja Sauli Pietikäinen sijoittui yhdeksänneksi Ranskan luoteiskulmassa ajetussa kolmen päivän etappiajossa.

Kolmen päivän kilpailu koostui prologista ja kahdesta maantie-etapista. Alun perin piti ajaa myös joukkueaika-ajo, mutta se jouduttiin peruuttamaan sankan sumun vuoksi.

Ensimmäisen kilpailupäivän lyhyen 2,8 kilometrin prologin voittaja oli ranskalainen Killian Theot. Sauli Pietikäinen puristi hyvin kahdeksanneksi yhdeksän sekuntia voittajalle hävinneenä.

Toisena kilpailupäivänä ajettiin 122 kilometrin etappi. Siinä Sauli Pietikäinen pääsi mukaan isohkoon irtiottoon, joka näytti menevän maaliin asti. Kuitenkin ennen loppua sitä aloitettiin pilkkomaan pienemmäksi. Pietikäinen ei päässyt mukaan kärkiryhmään, vaan joutui taistelemaan yksin loppuun. Sijoitus oli yhdeksäs, mutta tappiosekunteja tuli 46.

Kolmantena kilpailupäivänä piti olla aamulla 15 kilometrin joukkueaika-ajo, mutta kilpailureitillä oli niin sankka sumu, että etappi jouduttiin turvallisuussyistä peruuttamaan.

Päätösetappina ajettiin 112,5 kilometriä. Se oli odotetusti vauhdikas alusta alkaen ja pääjoukko oli pilkkoontua moneen kertaan reitin nousuissa ja hiekkatieosuuksilla. Sauli Pietikäinen piti itsensä pääjoukossa, mutta ei päässyt karkaamaan kuten kaksi muuta etapin kärkimiestä. Etapin voitti ranskalainen Killian Theot, joka voitti myös prologin. Etapin kakkoseksi ajoi ammattilaisenakin kilpaillut hollantilainen Tom Vermeer. Vermeer vei samalla kokonaiskilpailun voiton.

Pietikäinen sijoittui päätösetapilla 23:nneksi (+ 42 sekuntia). Aikaero piti kuitenkin hänet kokonaiskilpailun yhdeksännellä sijalla.

- Olen kutakuinkin tyytyväinen lopputulokseen. Aina jää jossiteltavaa. Prologi meni hyvin. Ratkaisuhetkellä ensimmäisellä maantie-etapilla en vain päässyt mukaan voittajaryhmään. Peruttu joukkueaika-ajo olisi saattanut nostaa kokonaiskilpailusijoitusta, sillä meillä oli hyvä aika-ajoryhmä. Viimeisellä etapilla ei vaan ollut voimaa tai sellaista sijoittumiskykyä, jotta olisin päässyt voittoon vieneeseen irtiottoon. Joka tapauksessa kohtuullinen viikonloppu. Kilpailun taso oli hyvä, kun mukana oli ammattilaisinakin ajaneita ja siksi pyrkiviä, kertoi Sauli Pietikäinen.