Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lepistö tippui kokonaiskisan kuudenneksi

Lepistö tippui kokonaiskisan kuudenneksi

 

Healthy Ageing Tourilla ajettiin kahden etapin päivä. Lotta Lepistö lähti aamun aika-ajoon keltaisessa johtajanpuvussa, mutta jo ennakkoon kovinta ajoa odotettiin hänen joukkuekaveriltaan Ellen van Dijkilta, joka on ollut jo useita vuosia yksi maailman parhaista aika-ajajista. Van Dijk onnistuikin voittamaan päivän ensimmäisen etapin, mutta nousi kokonaiskisassa vasta toiselle sijalle, kun kolmantena ennen tempoa ollut Lisa Klein ajoi erinomaisen aika-ajon ja nousi kisan kärkeen 8 sekunnin erolla van Dijkiin.

Lepistö oli tempon 15. ja tippui kokonaiskisassa sijalle 6. Näin myös Trek-Segafredon kapteeni vaihtui kokonaiskisaa ajatellen ja kokonaiskisan voittoa yritetään saalistaa van Dijkille. 

"Odotukset olivat korkealla aamulla, mutta huomasin heti startin jälkeen, ettei ole kulkupäivä. Kauden ensimmäinen tempo ja uusi pyörä alla, jolla en ole ehtinyt vielä hirveästi ajaa treeniä ja ei oikein mennyt putkeen. Ei saanut voimaa polkimelle ja ei vaan pystynyt ajamaan kovaa. Väsymyskin alkaa painaa, kun tässä on oltu aika pitkään jo tien päällä", Lepistö kertoo aamun aika-ajosta. 

Iltapäivän maantie-etapilla kokonaiskisan tilanne pysyi muuttumattomana. Kisa oli irtiottojen värittämä ja myös Trek-Segafredon Anna Plichta oli mukana voiton ratkaiseessa irtiotossa. Etappivoiton otti kokenut Lisa Brennauer ja Lepistö rullaili maaliin pääjoukon mukana.  

"Oli vähän haastava lähtökohta iltapäivän maantielle, kun Ellen on 8 sekunnin päässä kärkipaikasta kokonaiskisassa ja kärjessä on nopea nainen, jolta vaikea viedä hyvityssekunteja loppukirissä", Lepistö kertoo iltapäivän maantiestä.

Huomenna ajetaan Healthy Ageing Tourin viimeinen etappi. Lepistön Trek-Segafredo lähtee hakemaan etapilta Ellen van Dijkille nousua kokonaiskisan voittajaksi ohi Lisa Kleinin.

"Katsotaan mitä huomiseksi keksitään. Voi olla, että uhraan itseni, että saadaan Ellenille ja joukkueelle mahdollisimman hyvä tulos kokonaiskisassa", Lepistö summaa ajatuksiaan ennen viimeistä etappia. 

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleLotta Lepistö

Tiedot