Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lepistö neljäs Healthy Agein Tourin päätösetapilla

Lepistö neljäs Healthy Agein Tourin päätösetapilla

 

Healthy Ageing Tourin päätösetappi oli 124 kilometrin mittainen ja viime päivien tapaan tuulinen. Lotta Lepistön tehtävänä oli auttaa kokonaiskilpailun toisena olevaa Ellen van Dijkia voittokamppailussa.
Tämä tiesi porilaiselle raskasta urakkaa, sillä hän teki monta iskua pääjoukosta, mahdollistaen hollantilaiselle pääsyn irti. Irtiotto onnistuikin ja kaksi olympiavoittajaa teki yhteistyötä kahdestaan, kun maannainen, Anna van Breggen lähti mukaan. Hetken näytti jo hyvältä Trek-Segafredon kannalta, mutta lopulta kaksikko ajettiin kiinni. Tämä mahdollistui, kun johtanut Lisa Klein sai apua muiden tallien kuljettajilta.

"Oli kovaa työtä iskeä iskemisen jälkeen. Ellen pääsi irti, kun nostin vauhdin maksimiin ja hän pääsi lähtemään takaani, Liian moni kuitenkin halusi ajaa hänet kiinni. Laskin hieman sen varaan, että kiinni ajo on keltapaitaa hallussa pitävän tallin duuni. Mutta apuja tuli sitten muiltakin"

Lepistö ajoi maaliin neljäntenä massakirin päätteeksi. Kirimään hän ei oikein väsyneillä jaloilla pystynyt.

"Jalat olivat aivan tyhjät. Menin vaan mahdollisimman lähelle keulaa, koska siellä ei tapahdu kolareita niin paljon kuin perällä. Ei sitä oikein kiriksi voi sanoa vaikka toki kaikki pelissä olikin"

Klein voitti kokonaiskilpailun kahdeksan sekunnin erolla Dijkiin. Lepistö oli lopulta seitsemäs.
Hän sai kilpailusta yhteensä 65 UCI pistettä joita kerätään Tokion Olympialaisiin. Suomella on yhteensä 311 maapistettä, joista Lepistö on ajanut 290, Sari Saarelainen 15 ja Minna-Maria Kangas 6.
Henkilökohtaiseen paikkaan Lepistöllä on pisteet jo kerättynä.

"Pisteet riittävät mahdollisuuteen valita hyvin todennäköisesti jo nyt."

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleLotta Lepistö

Tiedot