Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lahti-Liukkonen ja Parkkinen beach volleyn MM-kisoihin

Lahti-Liukkonen ja Parkkinen beach volleyn MM-kisoihin

Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen varmistivat FIVB:n eli Kansainvälisen Lentopalloliiton rankingin kautta paikkansa kesä-heinäkuun vaihteessa Hampurissa pelattaviin beach volleyn MM-kisoihin.

MM-kisoihin kelpuutetaan kaikkiaan 48 nais- ja 48 miesparia seuraavasti: FIVB:n Entry ranking (23 paria), kunkin viiden maanosan neljä parasta (20), järjestäjämaa Saksa (2) sekä villit kortit (3). Lahti-Liukkosen ja Parkkisen sijoitus FIVB:n Entry rankingissa on komeasti 16:s.

- MM-kisat on kesän ehdoton kohokohta, joka on isossa roolissa myös ensi vuoden olympialaisia ajatellen kisoissa jaettavien isojen rankingpisteiden takia. Ansun ja Tarun paikka kisoihin alkoi näyttää todennäköiseltä jo 2018 loppuvuoden hienoilla peliesityksillä ja varmistui tammikuussa Haagin FIVB:n neljän tähden turnauksen sensaatiomaisella pronssilla. päävalmentaja Kai Liukkonen kertoo.

Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen sekä Jyrki Nurminen ja Santeri Siren ovat MM-kisojen reservilistalla, joten heidän pääsy Saksaan vaatisi joitakin poisjääntejä. Villit kortit päätetään ennen 4. kesäkuuta suoritettavia lohkoarvontoja.

Lahti-Liukkosen ja Parkkisen valmistautuminen kohti Hampuria sujuu ulkomailla leireillen ja pelaten.

- Maanantaina tulimme tänne Rioon, jossa harjoittelemme yhdessä Brasilian, Sveitsin ja Venäjän joukkueiden kanssa. Seuraavalla viikolla pelaamme FIVB:n neljän tähden turnauksessa Itapemassa. Lisäksi ennen MM-kisoja kalenterissa ovat vielä turnaukset Ostravassa ja Varsovassa, Liukkonen listaa.

Hampurin MM-kisojen palkintopotti n yhteensä miljoona dollaria, josta voittajaparit kuittaavat 60 000. Lisäksi MM-ykköset saavat suoran paikan Tokion 2020 olympiakisoihin.

Beach volleyn MM-kisoja on pelattu parittomina vuosina kesästä 1997 lähtien. Kaikkien aikojen parhaat suomalaissaavutukset ovat Emilia ja Erika Nyströmin vuonna 2013 sekä Taru Lahti-Liukkosen ja Riikka Lehtosen 2017 saavuttamat yhdeksännet sijat.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTaru Lahti

Tiedot

Riikka Lehtonen

Tiedot

Emilia Nyström

Tiedot

Erika Nyström

Tiedot