Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jalkapallo herää henkiin kesällä

Jalkapallo herää henkiin kesällä

Jalkapalloa harrastetaan ympäri vuoden mutta laji herää henkiin etenkin kesän kynnyksellä. Vuosi toisensa jälkeen laji on suosiossa niin lasten kuin aikuisten parissa, ja monena vuonna eri puolilla suomea järjestetään myös perhejalkapalloa, jolloin koko perhe pääsee liikkumaan yhdessä. Jalkapallo on siis omiaan tuomaan ihmisiä yhteen – tämä toimii myös isojen perheiden kohdalla, onhan kyseessä lopulta joukkue laji. Vaikka luvassa ei olisikaan varsinaista perhefutista, niin myös kentän laidat keräävät etenkin hyvillä säillä perheenjäseniä kannustamaan läheisiään.

Kesälomat saattavat olla tulossa mutta jalkapallokentät eivät suinkaan hiljene. Päinvastoin. Esimerkiksi jalkapalloseuroissa toiminta on kesällä aktiivista ja jopa heinäkuussa treenataan ahkerasti. Osa päätyy harrastuksen pariin kesäksi ja toiset treenaavat tulevaa syyskautta varten. Viimeistään syksyllä moni pääsee tositoimiin ja edes kuuma kesä ei estä tosissaan treenaamista.

Vaikka jalkapalloa päästäänkin pelaamaan ympäri vuoden, niin ulkona olevien viheriöiden avaaminen ja lämmin saa saavat tämän lajin maistumaan vieläkin paremmalta. Esimerkiksi moni juniori löytää jalkapalloon todellisen kipinän kesän tullen ja seurat ottavat monesti ilomielin vastaan uusia lahjakkuuksia. Vaikka hattutemppu ei vielä onnistuisikaan, niin koskaan ei kannata jättää hanskoja tiskiin, jos laji kiinnostaa. Minkä nuorena oppii, sen vanahan taitaa, pitää paikkaansa myös jalkapallon kohdalla.

Takaisin kentälle kesän kynnyksellä

Monella pitkä ja pimeä talvi on vienyt kaikki mehut ja jopa oma rakas harrastus on saattanut jäädä sivuun. Uuteen nousuun on kuitenkin helppoa lähteä keväällä tai viimeistään kesällä, kun ilmassa on taas lämpöä. Seurat treenaavat ahkerasti myös kesällä tulevaa kautta varten, vaikka kyllä luvassa saattaa olla pieni kesälomakin. Harjoittelu maksaa palkkansa, sillä moni on huippukunnossa syksyn tullen, jos kesäloman muut riennot eivät ole vieneet mennessään. Onnistumiset eivät silti koskaan tule itsestään, vaan laji vaatii varsinkin ylemmillä tasoilla sitoutumista. Jos kyseessä on kuitenkin vain hyvänolon harrastus, niin kannattaa nauttia keleistä ja jalkapallon pelaamisesta ulkona täysin rinnoin.

Jalkapallo kiinnostaa suomalaisia

Pienestä maastamme huolimatta jalkapallo on pinnalla vuosi toisensa jälkeen. Suomen kehnoa jalkapallomenestystä on usein moitittu, mutta ainakaan yrityksen tai lahjakkuuksien puutteesta ei ole kysymys. Jalkapallo kerää porukkaa kuitenkin myös kentän ulkopuolella.

Moni päätyy harrastuksen pariin välillisesti – esimerkiksi lasten vanhemmat ovat usein tiivisti sitoutuneita lastensa harrastukseen. Jalkapallo on suosittua myös aikuisten harrastuksena ja moni löytää lajin vasta myöhemmällä iällä. Parhaimmillaan jalkapallo tuo yhteen niin perheitä kuin ystäviä sekä kentällä että sen laidalla. Vaikka suomalaiset eivät aina ole pärjänneet lajissa parhaalla mahdollisella tavalla, on kyseessä todella rakas laji suomalaisille harrastajille.

Vedonlyönti on osa jalkapalloa

Kaikkien ei kuitenkaan tarvitse päästä edes kentällä asti, sillä vedonlyönti elää jalkapallon ympärillä vähintään yhtä vahvana kuin itse kentillä. Lajina jalkapallo on siis vähintään yhtä suosittu penkkiurheilun puolella. Vedonlyönti on Suomessa joka tapauksessa tärkeä osa urheilua, mutta jalkapallo on kuitenkin poikkeuksellisen suosittu laji urheiluvedonlyönnissä. Laadukkaita suomalaisia vedonlyöntisivustoja, joilla on tarjolla monipuolista jalkapalloa, löytyy monia. Esimerkiksi Mr Green on ollut suosittu suomalaisien vedonlyöjien parissa. Sen tarjoamat palvelut eivät ainakaan tähän mennessä ole tuottaneet pettymystä kotimaisille jalkapallofaneille, koska suomalaiset pitävät laadukkaista ja turvallisista sivustostoista.

Harrastuslaji, josta on moneen lähtöön

Harrastajia on jalkapallon parissa moneen lähtöön niin viheriöiden kuin kotisohvien puolella. Lajin suosiolle ei näy loppua, ja monelle se on enemmin elämäntapa kuin harrastus. Olitpa sitten lähdössä jalkapallokentälle tai veikkauspisteelle niin täytyy toivoa hyviä säitä ja onnekkaita sattumuksia jalkapallon parissa tulevalle kesälle.


Takaisin edelliselle sivulle