Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Minna-Maria Kangas kahdeksas Ukrainassa

Minna-Maria Kangas kahdeksas Ukrainassa

 

Suomen naisten maajoukkue ajaa nelipäiväistä UCI 1.2 -kategorian kisakiertuetta Ukrainan Kiovassa. kisat ovat yhden päivän kisoja ja naisten tavoitteena on kerätä UCI-pisteitä Tokion olympiapaikoista kamppailuun. Pistehankinnassa onnistuttiin tänään mainiosti 97km pituisessa Kiev Olimpic Ring Women Racessa, kun Minna-Maria Kangas ajoi 80 irtiottokilometrin päätteeksi sijalle 8., josta saa 3 pistettä.

Kangas ajoi kisan erittäin aktiivisesti alkujaan 10 naisen irtiotossa, joka lopulta 9-naisisena teki parhaimmillaan yli 5 minuutin eron pääjoukkoon. Irtiottoryhmä teki hyvää yhteistyötä koko matkan ja sen ennustettiin menevän jo heti alkuvaiheessa loppuun asti, koska yhdeksikössä oli edustus kaikista kisan isoista joukkueista. Kangas yritti rohkeasti ratkaista kisaa ja itselleen parempaa sijoitusta viimeisellä kierroksella kisan viimeisessä nousussa, ja olikin ensimmäisenä nousun päällä vain neljän naisen seuratessa. viimeisten kilometrien loivassa myötäleessä tippuneet neljä naista pääsivät kuitenkin vielä takaisin ryhmään kirimään voitosta.

Päivän kisassa voiton vei valkovenäläinen Minsk Cycling Clubin Hanna Tserakh. Muista suomalaisista Eeva Sarlin ja Antonia Gröndahl ajoivat maaliin pääjoukossa reilut 4min irtiottoryhmän takana sijoilla 18 ja 28. Ida Sten joutui lopussa antamaan hieman periksi ja tuli maaliin pienemmässä ryhmässä vajaan minuutin pääjoukon jälkeen sijalla 36. Koko joukkue teki hyvän päivätyön pääjoukossa irtioton säilymisen hyväksi ja oli aktiivisesti mukana mahdollisten väliryhmien muodostumista enteilleissä iskuyrityksissä.

Kilpailut jatkuvat Ukrainassa vielä viikonlopun yli. Lauantaina ajetaan 115km maantiekisa lähes Kiovan keskustassa ja sunnuntaina 15km aika-ajo. Erityisesti aika-ajossa odotukset ovat suomalaisittain korkealla Kankaan osalta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle