Minna-Maria Kangas jälleen kympin joukkoon ja UCI-pisteille Ukrainassa

Suomen naisten maajoukkue jatkoi mallikkaasti nelipäiväistä UCI 1.2 -kategorian kisakiertuettaan Ukrainan Kiovassa. Tänään kilpailu ajettiin aivan Kiovan ydinkeskustassa lähdön ja maalin sijaitessa presidentinlinnan edessä Kiovan pääkadulla. Reitti oli mäkinen ja kierrettiin kisassa 8 kertaa, jolloin kokonaismatkaksi muodostui 107km.

Päivän kisa oli irtiottoyritysten ja iskujen sekä toisaalta myös kolarien värittämä. Suomalaiset Minna-Maria Kangas, Antonia Gröndahl, Eeva Sarlin ja ida Sten ajoivat erittäin hyvin ryhmässä mukana, kunnes 6. kierroksen lopulla Ida kaatui ja hänen kisansa päättyi siihen. Loppuratkaisuissa suomalaisille oli tarjolla jopa parempaa kuin nyt saavutettu Kankaan 10. sija, sillä joukkueen kesken ennen kisaa sovitusti Gröndahl veti Sarlinille kiriä ja hän oli mainioissa asemissa loppusuoralle kaartuttaessa. Kaarteessa kuitenkin toinen kilpailija kaatui Sarlinin eteen ja kaatoi myös hänet. Kangas pääsi juuri kiertämään kolarin sisäkautta. Hänen 10. sijansa toi jälleen Kankaalle ja Suomelle 3 UCI-pistettä lisää. Sarlin  ajoi viimeiset sadat metrit maaliin hajonneella etukiekolla sijalla 41. Gröndahl oli 25.