Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Haapakoski ja Itävalo Superpesiksen kuukauden pelaajiksi

Haapakoski ja Itävalo Superpesiksen kuukauden pelaajiksi

 

Kärkilyöntitilaston ykkösnimet Sami Haapakoski ja Emilia Itävalo toukokuun pelaajiksi Superpesiksessä.

Kaikkien aikojen lyöjäkuningas, maagista 1000 tuodun juoksun rajapyykkiä lähestyvä Vimpelin Vedon Sami Haapakoski on valittu toukokuun pelaajaksi miesten Superpesiksessä. Naisten puolella vastaavan kunnian saa huikean alkukauden pelannut porilaisen Pesäkarhujen Emilia Itävalo.

Sami Haapakoski aloitti jo 19. kautensa Superpesiksessä. Tuotuja juoksuja on 464 ottelussa 965 ja todennäköistä on myös 3000 kärkilyönnin rajan rikkoutuminen kauden aikana. Valinnoista riippuen Sami Haapakoski ja Imatran Pallo-Veikkojen Sami Partanen pelaavat Seinäjoella jo 16. Itä-Länsi-ottelunsa. Vastaavaan ovat kautta aikain yltäneet vain Toni Kohonen (22), Eino Kaakkolahti (16) ja Mauri Pyhälahti (16).

Ylivieskan Kuulan kasvatti pelasi vahvasti toukokuussa niin sisällä kuin ulkona. Viidennen kerran kuukauden pelaajana palkittava Sami Haapakoski ylsi palkinnoille viidessä joukkueensa seitsemästä ottelusta ja takoi tehot 3+13 lyötyä, 15 tuotua sekä tilastokärkeen oikeuttavat 59 kärkilyöntiä. Vimpeli jakaa Kouvolan Pallonlyöjien kanssa sarjataulukon piikkipaikan seitsemällä voitolla yhtä monesta ottelusta.

Emilia Itävalo naisten Superpesiksen kuukauden pelaaja

Pesäkarhut Porista on avannut kautensa naisten Superpesiksessä vahvasti, vaikka joukkue kärsikin ensimmäisen tappionsa Lapualla helatorstaina. Joukkueen tähtipelaajiin lukeutuu illasta toiseen Kankaanpään Mailan kasvatti Emilia Itävalo, joka pelaa vahvasti ulkona etukentällä ja sisäpelissä ykköstilanteen purkajana. Kolmessa ottelussa palkittu Itävalo merkkautti tilastoihin toukokuussa tehot 1+2 lyötyä, 11 tuotua ja 42 kärkilyöntiä.

Valinta kuukauden pelaajaksi on Itävalolle ensimmäinen Superpesiksessä. Kankaanpään Mailan naisten ykköspesisjoukkueessa vastaava kunnia osui kohdalle kesäkuussa ja elokuussa 2013.

Mikko Mahlamäki ja Laura Rajahalme Ykköspesiksen parhaat

Kokenut Mikko Mahlamäki palasi huippupesäpallon pariin Hyvinkään Tahkon superpesisjoukkueessa viime vuonna. Tälle kaudelle Mahlamäki siirtyi Ykköspesikseen Haminan Palloilijoiden riveihin ja avasi kautensa räväkästi. Neljästi ykköspalkinnon pokannut Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatti pommitti viiteen otteluun 20 lyötyä juoksua ja valtasi tilaston kärkipaikan.

Neljä edellistä kautta Seinäjoen Maila-Jussien superpesisjoukkueessa pelannut Laura Rajahalme siirtyi tälle kaudelle vahvistamaan Joensuun Mailan ykköspesisjoukkuetta. Alku lupailee hyvää niin kuukauden pelaajaksi valitulle Peräseinäjoen Toiveen kasvatille kuin tappioitta pelanneelle joukkueelle. Rajahalme nakutti viiteen otteluun 2+17 lyötyä, 5 tuotua ja 30 kärkilyöntiä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle