Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tommy Suoraniemi lopettaa naisten käsipallomaajoukkueen päävalmentajana

Tommy Suoraniemi lopettaa naisten käsipallomaajoukkueen päävalmentajana

Tommy Suoraniemen pesti naisten käsipallomaajoukkueen päävalmentajana päättyi pelattuihin EM-karsintoihin. ”Nyt on aika antaa vetovastuu eteenpäin”, Tommy sanoo.

Naisten maajoukkue on juuri palannut EM-esikarsinnoista Kreikasta. Suomi hävisi kisoissa Luxemburgille ja Kreikalle ja pelasi tasan Israelin kanssa.

”Kisat olivat pettymys, sillä emme pelanneet sillä tasolla kuin osaamme emmekä ottaneet sitä askelta eteenpäin, joka olisi nyt voitu ottaa. Meiltä puuttui muutama avainpelaaja, mutta siitä huolimatta tulosten olisi pitänyt olla parempia. Kaikesta huolimatta saimme jälleen paljon kokemusta”, Suoraniemi summaa.

Kovalla työllä Euroopan huipulle

Pitkän käsipallouran Ruotsissa tehnyt Suoraniemi aloitti Suomen naisten maajoukkueen päävalmentajana syyskuussa 2016. Tavoitteet olivat alusta asti selvät: viedä suomalaista naiskäsipalloa nuorennetulla joukkueella kohti Euroopan huippua. Kokemusta on haettu niin MM- kuin EM-karsinnoista kuin kansainvälisistä turnauksista.

”Vain kovalla työllä voi menestyä. Uskon vahvasti, että yhteiseen tavoitteeseen tähtäämällä ja tekemiseen sitoutumalla saavutetaan edistysaskeleita. Näin on myös tapahtunut, vaikka nuoren joukkueen kanssa mennään välillä kaksi askelta eteenpäin ja yksi taaksepäin. Tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä.”

”Meillä on nyt motivoitunut ja kunnianhimoinen joukkue, jonka kanssa on hyvä mennä eteenpäin. Olen myös iloinen siitä, että olemme saaneet pelaajia ulkomaisiin sarjoihin, joissa pelaaminen kehittää varmasti”, Suoraniemi sanoo.

Tommy antaa vetovastuun eteenpäin

Kolme vuotta naisten maajoukkueen päävalmentajana on ollut Tommyn mukaan erittäin antoisaa aikaa. ”Olen viihtynyt erinomaisesti ja saanut toimia hyvässä yhteistyössä liiton ja muiden valmentajien kanssa. Kaikki on toiminut loistavasti”, Tommy korostaa.

”Nyt on kuitenkin aika antaa vetovastuu eteenpäin. Toivon joukkueelle kaikkea parasta.”

Suoraniemen ote suomalaiseen käsipalloiluun jatkuu 2000-syntyneiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana heinäkuun EM-kisoihin asti. ”Tulevaisuus on vielä avoinna, mutta katson avoimin mielin, mitä mahdollisia uusia kuviota elämä tuo tullessaan.”

Taso on noussut ja toiminta kehittynyt

Suomen Käsipalloliitossa Tommyn sopimusta olisi mielellään jatkettu, mutta uuden päävalmentajan rekrytointiin lähdettiin Tommyn toiveesta. Käsipalloliitto kiittää tehtävänsä päättävää päävalmentajaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Tommyn panokseen. Tommyn ansiosta nuoret naiskäsipalloilijat ovat uskaltaneet hakeutua ulkomaille, mikä on äärimmäisen tärkeää kehittymisen ja kokemuksen kannalta”, toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen sanoo.

”Tommy on nostanut naisten maajoukkueen tasoa kolmessa vuodessa uudelle tasolle sekä ammattimaistanut koko toimintaa, joten uuden päävalmentajan on hyvä jatkaa eteenpäin Tommyn jalanjäljissä. Suunta on oikea”, valmennuspäällikkö Ken Sirenius vahvistaa.

Uuden päävalmentajan nimi julkistetaan kesäkuun aikana.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle