Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

U18-nuoret EM-hiekalle Itävaltaan

U18-nuoret EM-hiekalle Itävaltaan

Suomen nuoret beach volley -lupaukset ovat perinteisesti mukana jokaisen kolmen eri ikäluokan EM-kisoissa. Kisaputken aloittavat keskiviikkona alle 18-vuotiaat tytöt ja pojat Itävallassa.

Suomea Badenin EM-hiekalla edustavat sastamalalais-espoolaispari Siiri Ruohonen / Anniina Muukka sekä jyväskyläläiset Otto Keinonen ja Aleksi Oksanen. Valmistautumisleiri pidettiin Kisakallion Urheiluopistolla.

- Leiri oli onnistunut ja saimme tärkeän aloituksen EM kisatunnelmiin. Pareilla ei ole vielä ollut useita turnauksia tälle kesälle, joten pelinomainen harjoittelu oli tärkeää, leirillä valmentajana toiminut Kirsi Hyttinen kertoo.

Nuorten EM-kisoihin pääsarjoihin kelpuutetaan 32 paria maarankingin mukaan. Kunkin kahdeksan alkulohkon kolme parasta etenee 24 joukkueen kaavioon, lohkovoittajat suoraan kaavion toiselle kierrokselle.

- Edustajamme EM -kilpailuissa ovat nuoria, joten tässä täytyy katsoa hieman pidempijänteisesti. Jokainen arvokilpailukokemus vie nuoria urheilijoita eteenpäin, Hyttinen muistuttaa.

Kautta aikojen Suomen paras saavutus beach volleyn U18-ikäluokassa on Niina Ahtiaisen ja Ida Sinisalon EM-pronssi vuodelta 2014.

Myös U20 ja U22 EM-edustajat valittu

Alle 20-vuotiaat puolestaan taistelevat Euroopan mestaruuksista 27.-30. kesäkuuta Göteborgissa ja alle 22-vuotiaat 11.-14, heinäkuuta Antalyassa.

Tyttöjen puolella Suomen edustajiksi molempiin ikäluokkiin on jo aiemmin valittu Vilhelmiina Prihti ja Aliisa Vuorinen. Pojista U20-kisoihin Ruotsiin lähtevät kuopiolaiset Arttur Pennanen ja Santeri Saarimäki.

- Joukkue osoitti näyttöturnauksissa olevansa ikäluokan ykköspari. Vahva halu kehittyä biitsissä näkyy otteissa, nuorten päävalmentaja Toni Vahela sanoo.

U22-pojista Suomea Turkin EM-kisoissa edustavat nurmijärveläinen Vili Topio kuopiolainen Valtter Pennanen.

- Kaksikko kuuluu tasoltaan SM-kiertueen vakiokalustoon. Vasta heinäkuussa pelattavat EM-kisat antavat Topiolle ja Pennaselle mahdollisuuden kehittää omaa pelaamistaan uudelle tasolle treenikentillä sekä alkukesän SM-kiertueella, Vahela uskoo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle