Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pelinjohtajat ja ensimmäiset pelaajat nimetty Seinäjoen Itä-Länsi-otteluihin

Pelinjohtajat ja ensimmäiset pelaajat nimetty Seinäjoen Itä-Länsi-otteluihin

Markku Hylkilä ja Jani Komulainen pelasivat molemmat kolmessa Sotkamon Jymyn mestarijoukkueessa kausina 2001-2003. Nyt kokeneet pesäpallo-osaajat ovat vastakkain Seinäjoella miesten juhlallisessa 85. Itä-Länsi-ottelussa, jossa nähdään pelinjohtajapuolella Vimpeli-Sotkamo-akselin kohtaaminen.

15 Itä-Länttä pelannut Sotkamon Jymyn Jani Komulainen on valittu uransa ensimmäisen arvo-otteluun pelinjohtajana aisaparinaan saman seuran Saku Komulainen. Oulusta Vimpelin Vetoon tälle kaudelle siirtynyt Markku Hylkilä johti Idän peliä kauden 2016 arvo-ottelussa. Nyt Hylkilä vaihtaa Lännen puolelle ja saa vierelleen kakkospelinjohtajaksi seurajoukkueesta tutun Pasi Tyynelän.

Miesten 85. Itä-Länsi-juhlaottelu pelataan Seinäjoella sunnuntaina 7.7. kello 14.

Jussi "Nalle" Viljaselle kahdeksas Itä-Länsi pelinjohtajana

Naisten Idän joukkueen pelinjohdosta ei kokemusta puutu. Pelinjohtajien ottelutilaston kärki, 500 ottelun rajapyykkiä lähestyvä Kirittärien Jussi Viljanen saa kutsun uransa kahdeksanteen Itä-Länsi-otteluun. Kakkospelinjohtaja Petri Kaijansinkko on samaisessa ottelutilastossa toisena.

Lapuan Virkiän hurjaan lentoon siivittänyt Tomi Niskanen on nuoresta iästään huolimatta kokenut pelinjohtaja, mutta valinta Itä-Länsi-ottelun ykköspelinjohtajaksi on uran ensimmäinen. Lännen naisjoukkueen kakkospelinjohtajana toimii Pesäkarhujen Seppo Arbelius Porista.

Naisten 58. Itä-Länsi-ottelu pelataan Seinäjoella lauantaina 6.7. kello 15 alkaen.

Juha Puhtimäki yleisön suosikki, Henna Peltokangas äänikuningatar

Kaikilla kiinnostuneilla oli mahdollisuus äänestää yksi pelaaja jokaiseen miesten ja naisten Itä-Länsi-joukkueeseen viime viikon aikana. Yleisöäänestys innostikin liikkeelle 4260 vastaajaa.

Joensuun Mailan Juha Puhtimäki palaa entiselle kotikentälleen arvo-ottelussa. Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatti sai miesten Idän joukkueeseen 20,7 % äänistä ja pelaa Seinäjoella uransa viidennen Itä-Lännen.

Vimpelin Vedon Perttu Ruuska oli ensimmäisessä Itä-Lännessään kaikkien aikojen nuorin arvo-ottelupelaaja kaudella 2017. Nyt 18-vuotias Ruuska lunastaa yleisön äänin kutsun miesten Lännen joukkueeseen ja pelaa kolmannen peräkkäisen Itä-Läntensä Seinäjoella.

Tamperelaisen Manse PP:n Henna Peltokangas on naisten Itä-Lännen äänikuningatar saatuaan 18,7 % Idän joukkueen äänistä. Peltokangas pelaa kolmannen Itä-Länsi-ottelunsa Seinäjoella lauantaina 6.7.

Erinomaisen alkukauden pelannut ja naisten Superpesiksen toukokuun pelaajaksi valittu Emilia Itävalo pukee puolestaan Lännen paidan ylleen neljättä kertaa urallaan. Kankaanpään Mailan kasvatti, nykyisin porilaista Pesäkarhuja edustava Itävalo valittiin kentän parhaaksi Joensuun Itä-Lännessä viime vuonna.

Viisi Suomen suosituinta tähdistöottelua

Itä-Länsi-tapahtuma saa räväkän startin heti perjantaina 5.7., kun pesäpallon ystäville on tarjolla B-poikien arvo-ottelu kello 15 ja A-poikien vastaava kello 18.30. B-tytöt valtaavat estradin lauantaina 6.7. kello 10.

Nuorten otteluiden pelinjohtajina nähdään kokeneita pesäpallon tuntijoita. B-poikien Idän joukkuetta johtavat Joensuun Mailan Jussi-Pekka Tanskanen ja Petri Pennanen. Lännen pelinjohtokaksikon muodostavat kokenut Veteli Pesiksen Kari Kleemola ja Eemil Peltomäki Alajärven Ankkureista.

A-poikien Idän joukkuetta luotsaavat Kouvolan Pallonlyöjien Anssi Lammila ja Kiteen Pallo -90:n Saku Havukainen. Lännen Mika Lehto, hallitsevan mestarin Hyvinkään Tahkon pelinjohtaja, hakee nyt revanssia viime vuoden arvo-ottelun tappiolle aisaparinaan Niko Peltomäki Kankaanpään Mailasta.

Helsinkiläisen Roihun Matti Pirinen on valittu B-tyttöjen Idän pelinjohtajaksi. Vierelleen kakkospelinjohtajaksi Pirinen saa kokeneen Iivo Parviaisen Joensuun Mailasta. Lännen voittokulkua pyrkivät jatkamaan Hämeenkyrön Räpsän Jussi Frantsila ja Lapuan Virkiän Tommi Nivala.

Seinäjoen Itä-Länsi-tapahtuma on tällä erää viimeisen kerran viiden huippuottelun viikonloppu. Kun pesäpallon juniori-ikäluokkiin tehdään muutos kaudelle 2020, poikajunioreilla on tyttöjen tapaan vain yksi ottelu Porin Itä-Lännessä ensi vuonna.

Yleisöäänestyksellä valitut pelaajat Itä-Länteen

Naiset, Itä: Manse PP, Tampere; Henna Peltokangas 18,7 % annetuista äänistä
Naiset, Länsi: Pesäkarhut, Pori; Emilia Itävalo 14,8 % annetuista äänistä
Miehet, Itä: Joensuun Maila; Juha Puhtimäki 20,7 % annetuista äänistä
Miehet, Länsi: Vimpelin Veto; Perttu Ruuska 13,5 % annetuista äänistä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle